Změna předmětu z “kabelový modem TC7200 od UPC a Fedora”.
Jelikož problém se týká každého Gb síťového prvku.
Zatím nevyřešeno.
Mám zajímavý problém s internetovým připojením od UPC.
Protože z jistých důvodů musím změnit ISP, oslovil jsem firmu UPC
Dnes mi natáhli domů kabel a na poličku posadili modem TC7200.
Připojil jsem počítač a nic.
Nepřidělí se IP pomocí DHCP. ba ani link se na modemu nerozsvítí. Mám tu doma celkem 3 počítače s FC 22, XFCE, 64b.
Ani jeden se na ten modem nechytá, přičemž ale všechny se bez problémů připojí (na počítačích je DHCP a router jim přiděluje statické IP podle MAC) na stávající připojení (router Zyxel a od jeho WANové strany kabel k jinému ISP.)
Předpokládal jsem, že modem nemá povolené DHCP, ale pak mě napadlo zkusil Wokna - jeden počítač má dualboot s Windows 7.
A co se nestalo - normálně se to rozjelo, IP se přidělila, internet se připojil a všechno běželo jak má.
Ale jenom s Woknama. Jakmile jsem přebůtoval zpátky na Fedoru, tak zase mrtvo.
(několikrát opakováno, je to plně reprodukovatelné. )
Nemají oni v Microsoftu nějakou specialitku v DHCP protokolu, kterou nutně vyžaduje ten úžasný modem TC7200?
Zítra zkusím přinést jiný router (ten stávající se mi nechce přenastavovat, dokud ho potřebuji) a připojím jeho WANovou stranu k modemu, ten nastavím na DMZ, nebo vůbec radikálně - do bridge módu.
Ale moc tomu nevěřím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Později:
Tak DHCP za to nemůže, neprojde ani handshaking. Když tam strčím WANovou stranu routeru a na něm DHCP, (UPC modem jak v router- tak i v bridge modu) tak to běží.
Prostě ten modem TC7200 má něco proti linuxovým počítačům už na linkové vrstvě.