Problém s flash playerem - nepoužitelné procházení webu

Zdravím všechny,

poměrně dlouho jsem nepoužíval Linux na desktopu (na serverech ano). Na Asus EEE 1005HA jsem nainstaloval Fedoru 20 LXDE. Všechno funguje, až na procházení webu.
Nainstaloval jsem flash podle: http://www.if-not-true-then-false.com/2010/install-adobe-flash-player-10-on-fedora-centos-red-hat-rhel/
Používám Firefox.
Nyní se nelze dostat třeba na www.google.com a na všechny stránky, které třeba používají google analytics (mimo jiné i na weby, které odkazují na facebook). Prostě stránky, které vyžadují flash jsou nepoužitelné. Načte se třeba kus stránky a pak to visí. Ping na www.google.com je bez problémů. Je to evidentně starým flashem 11.2. Vyzkoušel jsem to i na jiné instalaci.
Zkusil jsem také gnash nebo google chrome a nepomohlo.
Rád bych se zeptal zkušených uživatelů Fedory na desktopu, jak tuto situaci řeší. Vím, že s flashem byly v linuxu vždy problémy, ale nyní je pro mě na desktopu díky tomuto problému nepoužitelný. Pravděpodobně to jde nějak vyřešit - alespoň doufám.

Díky za odpovědi

Teo.

To je divné. Co má společného javascript kód google analytics s flashem ?
Ping na www.google.com a stahování informací z jiných site nemá relevantní vypovídající hodnotu.

Zkus Chrome jako alternativu, ten by měl flash obsahovat v sobě.
Osobně nemám problém s flashem jak ve firefoxu tak epiphany.

Ještě mne napadlo. Zkus v Rozšíření->Plugins nastavit flash na always ask pro spuštění na stránce.

Taky nějak nechápu souvislost mezi flashem a nezobrazování stránek.
Možná bych zkusil nastavit Google DNS např.
Jiný prohlížeč jsi zkoušel? Pro LXDE by mohl být ideální midori např.

Mno otazkou je, co je v tom ASUS EEE za CPU. On totiz vehlasny Atom s Poulsbo proste Flash nezvlada prehravat. Prote na to nema vykon. Jak to souvisi s tim webem to moc nevim. Jedine ze by byl nakopnuty tou instalaci flashe cely prohlizec. Co je na “strance” about:plugins?

Pro upresneni:

do about:plugins jsem se koukal a je tam videt: shockwave flash

puvodne jsem mel nainstalovany pouze Firefox bez flashe. Kdyz jsem najel na www.google.com, popr. na stranku, ktera vyuziva google analytics, tak se mi objevila hlaska, ze mam starou (resp. ja nemel zadnou) verzi flashe a ze ji mam preinstalovat.
Nainstaloval jsem tedy flash a pak mi dotycne stranky sice prestaly vypisovat hlasku, ale nikdy se nenactou do konce. Je to videt, ze se to pokousi kontaktovat google analytics a visi to.
Kdyz zkusim treba seznam, tak ten bez problemu najede.
Zkousel jsem i Chrome - ten samy problem, taktez Midori.
Jinak v tom EEE je Intel Atom N280, ale v tom by problem byt nemel, celou dobu na tom byli Windows XP a flash jel bez problemu.

Jeste mam jednu instalaci Fedory 19 na virtuale bez flashe, tak to jeste zkusim tam, jestli to bude fungovat.

Zatim diky a budu rad za kazdou radu.

Mimo jine jsem dal ten samy dotaz na ask.fedoraproject.org a uz se nasel dalsi clovek, ktery ma stejny problem:

https://ask.fedoraproject.org/en/question/45054/fedora-flash-player-sites-with-links-to-wwwgooglecom-are-not-working/

To ze ten flash jde ve WXP znamena jen to ze tam byl Inteli proprietarni ovladac, ktery flash jeste jakz takz zvlada, ale ten ve fedore neni. Schvalne sem dej lspci.
Ja jsem flash proste nanainstaloval a normalne web funguje. Nemuze si stezovat na starou verzi flashe, kdyz zadny nemam. Krom toho normalne kod google analytics proste neni ve flashi… to nedava moc smysl.

Jeste jedna vec - to ze mas starou verzi flashe s tim dneska prudi uz Firefox, a vubec to nemusi souviset se strankou. Takze to ale znamena, ze si v systemu musel nejaky flash mit - je jedno jesli gnash nebo neco jineho. Takze doporucuji vyhodit vsechny flashe a pak se podivat, jestli nemas neco v ~/.mozilla/plugins, /usr/lib/mozilla/plugins/, hledat na disku “libflash” atd. a vsechno vycistit.

Verze je v pořádku. Ve Vistách mám verzi 10.2 a taky funguje.
Nečetl jsem ještě všechny příspěvky, ale nejdříve spusť Firefox bez doplňků.

Zdravim vsechny,

asi jsem vyresil muj problem. Netusim ale stoprocentne, co to zpusobovalo.

1. preinstaloval jsem flash plugin
  2. prenastavil jsem DNS servery na OpenDNS

Nyni vse funguje, jak ma. Opravdu me ale matlo, jak to puvodne psalo, ze mam stary flash player i kdyz jsem zadny nemel.
Nevim, zahada, ale ted to funguje.

Dekuji vsem za rady

Teo.

ja som mal problem, ktory s tymto naoko nesuvisi, ale…

vymenili sme router a zrazu som na niektorych weboch mal nulovu odozvu tak 15 sekund nez sa zacal nacitavat… a na inych nie, proste nahodny vyber. pripadne podobne ako u autora otazky, cast webu sa nacitala a na cast webu sa cakalo 15 sekund. dokonca aj taka vec ako ubuntu instalator hlasil, ze nie som pripojeny k internetu, kedze ten 15 sekund na odozvu necakal.

najviac ma stvalo, ze na windows OK. menili sme router kvoli gigabit sieti, tak som menil kable, studoval zmenu nastaveni sietovky (force 100 Mbit a tak podobne), nic nepomahalo, az zmena DNS. nastastie 8.8.8.8 je lahke na zapamatanie :slight_smile:

takze mozno podobny problem, samozrejme nijako nesuvisiaci s flashom.

V tom pripade bych ale hledal problem spis v IPv6… je dost mozne ze tvoje vychozi DNS ti vraci (spravne) primarne IPv6 adresy az kdyz se tam nedoboucha, posle IPv4.

covex: IPv6 bola prva vec, ktoru som podozrieval. ale u mna vypnute, router IPv6 ani nevie.

a po nastaveni DNS uz bolo jedno, ci IPv6 bolo vypnute alebo zapnute, uz to ide.

a dalej, google predsa IPv6 naisto prevadzkuje a jeho sluzby bezali bez 15 sekundoveho cakania.