jo … to jsem zkoušel - gpaste a clipit a tak extension Clipboard Indicator. Někde jsem našel návod že snad před clipit bych se zbavil té unixové schránky, ale nefungovalo mě to tak jak bych očekával a protože jsem nějak naivně myslel, že problém může být i v tom, že ty aplikace asi nějak “zachytávají” obsah schránky a teoreticky může být i problém s tom, tak jsem všechno povyhazoval.
Vlastně hlavní problém jsem měl v tom, že (jestli jsem to správně pochopil) vypnutí té unixové schránky se dělá v nastavení myši - vypnutí nastavení Vložení prostředním tlačítkem. Ale ať jsem to nastavoval jak chtěl, tak se to chovalo pořád stejně správně (pro mě blbě).
A nejvíc mě zmátlo, že jsem s tím roky neměl problém a zničehož nic (pro mě) se to změnilo. Ale jak píše někdo nahoře (teď se dívám že Ty ), asi je to cílené chování a už jsem si nějak zvykl to používat tak jak je to správně (blbě) : -) a navíc se mě zdá, že už se to chová lépe.
Takže to byla kombinace nepochopení, asi blbého nastavení, možná i nějaké chyby, která se již “opravila”.
V každým případě dík za rady a pomoc