Přístup k Win diskům

Super, uz jej stahuju. Mohl by jste mi prosim poradit jak ve slaxu postupovat? Stacim mi jen osnova a prikazy do terminalu - nikdy jsem s nim nepracoval. Diky moc

Bez zaruky - pisu to z hlavy:
Az na vas vybehne
boot:
napiste
slax copy2ram
(mel byste mit aspon 512MB RAM!)

Az nastartuje, na obrazovce uvidite instrukce jak se prihlasit (jmeno a heslo).

Pote spuste Xka (navod je tez na obrazovce), tusim:
startx

Takze to mate graficke rozhranni a pak uz snad vsechno naklikate.
Vyndejte CD z menchaniky. Vrazte tam CD s fonty. Snad se CD pripoji samo. Disk s Win by mel byt pripojeny. Bud bude na plose nebo kdesi v /mnt/.

Kopirovat muzete vasim oblibenym nastrojem - bud konqueror nebo pustit terminal a pouzit mc.

Super, ja jsem to pred chvili spustil primo z CD (nekopiroval). Disky byly nactene (vcetne flashky na ktere mam pisma), akorat jsem nemel pravo zapisu takze to zkusim s copy2ram a uz to snad pujde, nebo ne? Co proto mam delat aby to slo? Diky moc

No, takze to nejede, ani copy2ram ani ten zápis od NTFS (= kdyz se snazim zmenit prava /media/hda1 tak to napise ze to nelze). Jak to tedy provest? Diky

Hm, to je neprijemne, ale budete to muset asi vymyslet sam. Ja jsem pouze cetl v changelogu ze ve Slaxu uz je ntfs-3g. Zda a jak to funguje bohuzel presne nevim (copy2ram dela jen to, ze vam prenese cely obraz CD do pameti, takze pak muzete vyndat CD). Odhaduji ze by to mohlo jit takto:

umount /media/hda1
ntfs-3g /dev/hda1 /media/hda1
nebo
ntfsmount /dev/hda1 /media/hda1

Nebo:
podivejte se do /etc/fstab co je tam k /media/hda1 napsano.
Muzete to zkusti prepsat na
/dev/hda1 /media/hda1 ntfs-3g silent,gid=1002,umask=0002,locale=cs_CZ.utf8 0 0

a pak
mount /media/hda1