Dobrý den, poradili byste mi prosím s problémem ohledně připojení k internetu?
Na PC mám vedle sebe 32bit Vistu, 32bit Win 8 developer preview a nedávno jsem nainstaloval 64bit Fedoru 15. Po instalaci bylo pár problémů se zavaděči, ale to jsem vyřešil. Po prvním spuštění se nemohu s Fedorou nijak připojit k internetu.
Nestalo se to již někomu?
Pokud jsi instaloval Fedoru nedávno měl jsi dát F16. Není to chyba, jen připomínka. K tvému problému chybí některé informace. Celkem dost. Jaké PC? PC, ntb? Jakou máš síťovou kartu? Popis problému? Jak je připojeno PC k sítí? Co to píše za chybu například? Jestli chceš aby ti někdo pomohl poskytni, prosím, více informací.
Ako bolo spomenuté, všetko záleží na tom o aké pripojenie ide. Ak ide o káblové pripojenie, potom sú možnosti:
lan pripojenie cez Telekom - tu by si mala lan karta nájsť spojenie vdaka DHCP protokolu sama
lan pripojenie cez Mikrovlnku - v tomto prípade treba zadat karte IP adresu, podmasku siete, DNS server /tieto informácie by mali byť zahrnuté v zmluve o pripojení/
bezdrotové pripojenie WI-FI - v tomto prípade sa treba presvedčiť či váš router má WI-FI vysielač a je zároveň aktivovaný, dalej sa treba ubezpečiť či máte na vašom PC či notebooku aktívne zapnutú wireless network adaptér, potom bude stačiť iba kliknúť na indikátor bezdrotovej siete vo vašej fedore a najsť si vašu sieť.
V každom prípade stále platí to, že treba popísať problém konkrétne, a samozrejme prečo neaktualizovať vašu verziu 15 na verziu 16, určite sa oplatí
Pekný deň.