Pripojeni disku ntfs bez hesla

Ahoj, da se pripojit disky s ntfs bez ptani na heslo? Kde to muzu nastavit? V fstab jsem nic takoveho nenasel, ani mount pointy. Predstavoval bych si to ze po prihlaseni do systemu by se vybrane disky zobrazily na plose.

Dekuji.

Tak já jsem toto ještě před nedávnem řešil nejjednodušším možným způsobem. Doinstaloval jsem si balíček ntfs-config a ten jsem spustil a vše nastavil dvěma kliknutími.Heslo budeš potřebovat roota ,ale jen pro to nastavení.Potom už ne a budeš moci oddíly ntfs prohlížet a i zapisovat na ně.Je to rychlé,jednoduché a elegantní řešení :-).

Tak to vzdycky fungovalo a existovala zase skupina lidi, kterym to vadilo. Nevim jak to funguje ted, ale pokud ti vyskakuje dialog se zadosti o zadani hesla, neni v nem moznost “zapamatovat heslo”?

Zadnou ntfs partition nemam abych to vyzkousel, ale pridani do fstab musi fungovat, jen je potreba zadat spravne parametry a pripojovat do /media - pak se navic se zobrazi i na plose.

Nn, zapamatovat heslo tam neni, mam ale dojem, ze tam bylo a asi jsem odklikl ne. Da se tato nabidka znova vyvolat? Pripadne kam se uklada to heslo kdybych si to pozdeji rozmyslel? Vim ze existovala jakasi klicenka, ale tu jsem nenasel.
Prave ze fstab sem nenalezl polozky mount … ani ze je mapuje do slozky media…

tomsa3: dekuji za tip, pokud to nepujde po covexove vzoru, vyzkousim.

Dekui

V podstatě balíček ntfs-config ti zapíše do /etc/fstab vše potřebné.Ono je to jen takové GUI udělátko pro připojení ntfs oddílů.Nic jiného nedělá,než že zapíše ntfs disky a volby do fstabu :-)).