Zdravím, mám Fedora 20 MATE 64bit. Ve všech jiných linuxových distribucích mám možnost nastavit si počet pracovních ploch (workspaces). Zde tato možnost není. Google má plno odpovědí, ne však, kterou potřebuji.
Stačí to změnit pomocí příkazu: gsettings set org.mate.Marco.general num-workspaces 5 (za 5 dosaď počet ploch, který chceš mít).
Jinak samozřejmě záleží, jaké prostředí používáš. Jiná prostředí ve Fedoře to samozřejmě umí. Jestli jsi používal na ostatních distribucích také MATE, tak je to zvláštní, že to tam šlo, protože MATE na nastavení počtu ploch opravdu klikátko nemá.
Super! Díky za odpověď. Vše funguje jak má.
Je dost možné, že si to pletu s jinými distribucemi. Ale mám tušení, že v Linux Mint tam to “klikátko” bylo. Ale nevím už. Každopádně děkuji. Myslím si, že se to bude hodit i dalším.
Taky používám Fedora MATE a pokud si správně pamatuji, tak dříve šel nastavit počet pracovních ploch klikátkem. Nyní to nejde. Rozdíl mezi “dříve” a “nyní” je verze MATE 1.6.x a 1.8.x. Pokud si tedy správně pamatuji…
Před pár dny proběhly nějaké aktualizace a vše už zase funguje jako “dříve”, tzn. počet pracovních ploch lze nastavit přes GUI v dialogu Preferences. Ten se vyvolá pravým klikem na Workspace Switcher.