Presun fedora.cz pod kridla Liberixu


#1

4.11. bud behem dne probihat presun Fedora CZ pod Liberix, kde vznikl i upraveny portal. Zachovejte nam prizen a prijdte znovu pozdeji az bude dokonce presun.


#2

pěkné, už se to začíná pomalu rýsovat :slight_smile: Takže bugy teď přímo na liberix?


#3

Vypadá to, že migrace je prakticky dokončená. Díky všem, kteří s porodem nového portálu pomáhali. Snad to tu teď opět ožije. Budeme se muset snažit :slight_smile:


#4

Bugy porad sem…:slight_smile: Zmenil se podklad a vzhled, ale lidi ± stejni.


#5

ok, tak já tu zrovna jeden hodím :slight_smile:
Občas bych chtěl použít “citovat”, ale to vyhodí takový ošklivý nepěknou věc…nešlo by to automaticky zabalit do quote (jestli to tu funguje)?


#6

Mno… to je zajimava vlastnost pouziteho fora… nikde jsem nenasel, ze by se to dalo prepnout aby pouziva quote misto stylu ala mail. Este se po tom podivam, jestli k tomu neni nejaka uprava.


#7

Zdravim

Tak kdyz uz jsme u toho, tak by bylo pekne, kdyby se uvnitr tagu code nezobrazovaly smajliky. Bylo by to prehlednejsi :wink:
Kazdopadne to vypada, ze stale jedeme na Phorum.org, je i novejsi verze nebo jen novy kabatek?

:P

kuku.mp3


#8

Ano smajlici v PRE zlobi. Bohuzel se daji bud vypnout uplne nebo zapnout uplne…

Phorum a wiki maji jen nova temata, na vetsi zmeny nebyly lidi…


#9

Tak zrovna nedavno se na to obejvila na forum phora uprava:
http://www.phorum.org/phorum5/read.php?16,125800


#10

Ahoj. Provedl jsem úpravu navrhovanou v odkazu http://www.phorum.org/phorum5/read.php?16,125800 – připadá mi, že to funguje správně. Otestujte, prosím.


#11

Nekoukal jsem do upravy, ale mela by odstranit prave toto:


:)

http://test/:)test

Uvnitr code elementu by se nemely interpretovat smailiky. V url to snad funguje…


#12

Zjevně to nefunguje, jak by mělo. I když např.:

:-)

#13

Jenomze, tvuj priklad nema smajlika ani mimo tag code :slight_smile:

Jde o to, ze pokud existuje “preklad” smajlika na obrazek, meni se vsude. I uvnitr code, coz znamena, ze nektere vystupy logu jsou neprehledne. Videl jsem, ze Covex to uz reportoval na phorum.org, tak snad se do budoucna neco zmeni.

kuku.mp3


#14

Koukal jsem na tu opravu, co je tam pridana ke Covexovu prispevku uzivatelem ultralex. Uz jste ten patch zkouseli zde na foru?
Ja bohuzel nemam kde bych to zkusil a nemam ani tech par minut, abych si nekde vytvoril prazdne stranky s phorum.org.

Kazdopadne, zkusil bych do toho kodu pridat jeste nasledujici, aby se obesel i tag

.

        // Do body replacements.
        if (isset($replace['body']) && isset($message['body'])) {
            // parse smileys only outside bbcode!
            $orig = $message['body'];
            $newmsg = '';
            $find = $replace['body'][0];
            $repl = $replace['body'][1];
            $len = strlen( $orig );
            $freepos = 0;
            $lock = 0;
            for( $aa = 0; $aa < $len; $aa ++ ) {
                if( !$lock ) {
                    switch( substr($orig, $aa, 6) ) {
                        case '<a hre':
                            $lock = 1;
                            $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
                            $freepos = $aa;
                            break;
                        case '<span ':
                            $lock = 2;
                            $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
                            $freepos = $aa;
                            break;
                        case '<img s':
                            $lock = 3;
                            $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
                            $freepos = $aa;
                            break;
[b]                        case '<pre c':
                            $lock = 4;
                            $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
                            $freepos = $aa;
                            break;[/b]
                    }
                }
                elseif( $aa > 6 ) {
                    switch( $lock ) {
                        case 1:
                            if( substr($orig, $aa - 4, 4) == '</a>' ) {
                                $lock = 0;
                                $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
                                $freepos = $aa;
                            }
                            break;
                        case 2:
                            if( substr($orig, $aa - 7, 7) == '</span>' ) {
                                $lock = 0;
                                $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
                                $freepos = $aa;
                            }
                            break;
                        case 3:
                            if( substr($orig, $aa - 2, 2) == '/>' ) {
                                $lock = 0;
                                $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
                                $freepos = $aa;
                            }
                            break;
[b]                        case 4:
                            if( substr($orig, $aa - 6, 6) == '</pre>' ) {
                                $lock = 0;
                                $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
                                $freepos = $aa;
                            }
                            break;[/b]
                    }
                }
            }
            if( $lock ) {
                $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
            }
            else {
                $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
            }

            $data[$key]['body'] = $newmsg;
        }
    }

    return $data;
}

Bylo by prima, kdyby to frcelo :wink:

kuku.mp3


#15

Omlouvam se za tolik prispevku, ale v teto sekci mi chybi moznost editace.
Zapomel jsem zminit, ze se jedna o upravu kodu v souboru: /mods/smileys/smileys.php.

kuku.mp3


#16

kuku.mp3 napsal(a):

Jenomze, tvuj priklad nema smajlika ani mimo tag
code :slight_smile:

Jsem asi trochu natvrdlý. V mém příspěvku výše je smajlík uzavřený mezi značky code, ale nenahradilo ho to. Proč?

Co se týče zmiňovaného patche, tak ten jsem právě nasadil, ale zjevně to nepomohlo.


#17

To je podle mě jak zmiňoval covex. Buď smajlík všude, nebo nikde. kuku.mp3 dal smajlíka mimo code a taky se “nepřebarvil” na obrázek smajlíka. Pokud jde o mě, vypnul bych je úplně, ať neotravují v code ani v normálním textu. Nebo je opravdu někdo tak moc chce? :wink: <-- test smajlíka =)

EDIT: test :slight_smile: :slight_smile:


#18

@robertkratky: No, jak jsem psal. Pokud je definovana urcita posloupnost znaku, ktera se reprezentuje jako smajlik, tento smajlik se obejvi at je nebo neni uvnitr tagu code. A stejne tak obracene, pokud tato posloupnost neni definovana a tudiz graficka podoba smajlika neexistuje, nezobrazi se smajlik ani uvnitr tagu code, ani mimo nej. Neboli, tvuj a muj priklad.

mimo tag: :slight_smile:
uvnitr tagu:

:-)

mimo tag: :slight_smile:
uvnitr tagu:

:)


Co se tyce toho patche, zkusim si behem dne najit chvilku k tomu, abych si hodil phorum.org k sobe na localhost a otestoval tu opravu, prip. to jeste trochu upravil.

kuku.mp3


#19

Tak nakonec to netrvalo ani tak dlouho, abych si to nahodil u sebe.
Fix, tak jak je postnuty nahore, vypada ze funguje.

Screenshot bez fixu: http://img851.imageshack.us/img851/5372/withoutfix.png
Screenshot s fixem: http://img560.imageshack.us/img560/1563/withfix.png

WebServer na kterem jsem to testoval:


Installed Packages
httpd.x86_64                                      2.2.21-1.fc15                         @anaconda-InstallationRepo-201105131943.x86_64
mysql.x86_64                                      5.5.14-2.fc15                         @anaconda-InstallationRepo-201105131943.x86_64
php.x86_64                                        5.3.8-3.fc15                          @anaconda-InstallationRepo-201105131943.x86_64

Phorum.org version is the latest one: 5.2.18


Pro jistotu znovu zadavam patch, aby bylo videt, ze zadne jine zmeny jsem neprovedl.

[kuku@cz-r8lgkkh /web/phor/mods/smileys]$ diff smileys.php.withoutFix smileys.php.withFix 
78,79c78,153
<         if (isset($replace["body"]) && isset($message["body"])) {
<             $data[$key]['body'] = str_replace ($replace["body"][0] , $replace["body"][1], $message['body'] );
---
>         // Do body replacements.
>         if (isset($replace['body']) && isset($message['body'])) {
>             // parse smileys only outside bbcode!
>             $orig = $message['body'];
>             $newmsg = '';
>             $find = $replace['body'][0];
>             $repl = $replace['body'][1];
>             $len = strlen( $orig );
>             $freepos = 0;
>             $lock = 0;
>             for( $aa = 0; $aa < $len; $aa ++ ) {
>                 if( !$lock ) {
>                     switch( substr($orig, $aa, 6) ) {
>                         case '<a hre':
>                             $lock = 1;
>                             $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
>                             $freepos = $aa;
>                             break;
>                         case '<span ':
>                             $lock = 2;
>                             $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
>                             $freepos = $aa;
>                             break;
>                         case '<img s':
>                             $lock = 3;
>                             $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
>                             $freepos = $aa;
>                             break;
>                         case '<pre c':
>                             $lock = 4;
>                             $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
>                             $freepos = $aa;
>                             break;
>                     }
>                 }
>                 elseif( $aa > 6 ) {
>                     switch( $lock ) {
>                         case 1:
>                             if( substr($orig, $aa - 4, 4) == '</a>' ) {
>                                 $lock = 0;
>                                 $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
>                                 $freepos = $aa;
>                             }
>                             break;
>                         case 2:
>                             if( substr($orig, $aa - 7, 7) == '</span>' ) {
>                                 $lock = 0;
>                                 $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
>                                 $freepos = $aa;
>                             }
>                             break;
>                         case 3:
>                             if( substr($orig, $aa - 2, 2) == '/>' ) {
>                                 $lock = 0;
>                                 $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
>                                 $freepos = $aa;
>                             }
>                             break;
>                         case 4:
>                             if( substr($orig, $aa - 6, 6) == '</pre>' ) {
>                                 $lock = 0;
>                                 $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
>                                 $freepos = $aa;
>                             }
>                             break;
>                     }
>                 }
>             }
>             if( $lock ) {
>                 $newmsg .= substr( $orig, $freepos, $aa-$freepos );
>             }
>             else {
>                 $newmsg .= str_replace( $find, $repl, substr($orig, $freepos, $aa-$freepos) );
>             }
> 
>             $data[$key]['body'] = $newmsg;

kuku.mp3


#20

OK, použil jsem verzi opravy, kterou dal kuku.mp3 přímo sem do vlákna - a snad už je to v pořádku (předchozí pokus byl s opravou z phorum.org).

Jinak - já bych také nejraději grafické smajlíky úplně vypnul, ale vzhledem k tomu, že jsem na tomto fóru úplně nový, tak bych o něčem takovém nechtěl rozhodovat.