přehrávač Music on console

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli jste někdo rozjeli program mocp. Jsem na něj hodně zvyklý z jiné distribuce, ale Fedora ho nemá v repozitářích a nesehnal jsem ani rozumný .rpm balík na internetu. Pokoušel jsem si ho sám kompilovat ze zdrojáku z oficiálních stránek, ale jsem začátečník a nedokázal jsem vyřešit error, který mi to vyhodilo (nejprve to hledalo C kompilátor, tak jsem nainstaloval gcc a začalo to něco dělat, ale nakonec to našlo další problém - chyběla knihovna, kterou jsem doopravdy nainstalovanou měl). Zkoušel jsem googlit, ale nic kloudného jsem nenašel. Budu vděčný za každou radu… :slight_smile: Nejlépe, kdyby měl někdo k dispozici rpm balík…

Jakou chybu ti kompilace psala? Důležité při kompilaci je, že potřebuješ -devel balík knihovny, nestačí samotná knihovna potřebná ke spuštění.

Jinak co jsem tak na rychlo našel je tohle http://repos.fedorapeople.org/repos/tim4dev/moc/

Díky, na ten link jsem už narazil a zkoušel přidat ten zdroj. Z něj se to nainstalovalo bez kodeků a při puštění to napsalo chybu (žádné kodeky), ale teď jsem si všimnul, že je tu i nějaká alfa verze, tak ji vyzkouším a uvidím…jestli to nepojede, tak zkusím znovu kompilovat a hodím sem výpis terminálu…

EDIT: Alfa verze funguje… Tak moc děkuju :slight_smile:

Pokud chces neco kompilovat zasada cislo jedna nainstaluj skupinu Development tools pripadne Development libraries. Muze toho byt sice zbytecne moc, ale zase nemusis hledat kde ti jaky balik chybi.