Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli jste někdo rozjeli program mocp. Jsem na něj hodně zvyklý z jiné distribuce, ale Fedora ho nemá v repozitářích a nesehnal jsem ani rozumný .rpm balík na internetu. Pokoušel jsem si ho sám kompilovat ze zdrojáku z oficiálních stránek, ale jsem začátečník a nedokázal jsem vyřešit error, který mi to vyhodilo (nejprve to hledalo C kompilátor, tak jsem nainstaloval gcc a začalo to něco dělat, ale nakonec to našlo další problém - chyběla knihovna, kterou jsem doopravdy nainstalovanou měl). Zkoušel jsem googlit, ale nic kloudného jsem nenašel. Budu vděčný za každou radu… Nejlépe, kdyby měl někdo k dispozici rpm balík…
Jakou chybu ti kompilace psala? Důležité při kompilaci je, že potřebuješ -devel balík knihovny, nestačí samotná knihovna potřebná ke spuštění.
Jinak co jsem tak na rychlo našel je tohle http://repos.fedorapeople.org/repos/tim4dev/moc/
Díky, na ten link jsem už narazil a zkoušel přidat ten zdroj. Z něj se to nainstalovalo bez kodeků a při puštění to napsalo chybu (žádné kodeky), ale teď jsem si všimnul, že je tu i nějaká alfa verze, tak ji vyzkouším a uvidím…jestli to nepojede, tak zkusím znovu kompilovat a hodím sem výpis terminálu…
EDIT: Alfa verze funguje… Tak moc děkuju
Pokud chces neco kompilovat zasada cislo jedna nainstaluj skupinu Development tools pripadne Development libraries. Muze toho byt sice zbytecne moc, ale zase nemusis hledat kde ti jaky balik chybi.