PowerMizer (PowerManager) nvidia s Nouveau

Zdravím fedoráckou komunitu a žádám o radu.

V posledních pár týdnech jsem si oblíbil RedHat a samozdřejmě i Fedoru. Nyní mám nainstalovanou 17 verzi v x64 a řeším jeden jediný problém. Potřebuji nějak vysvětlit ovladačům grafické karty nvidia GT240m, že mají zapnout powermizer. Používám defaultní svobodné Nouveau, které podle teplot nechávají grafiku tepat na nejvyšších taktech, voltáži atd… Nemáte s tím někdo zkušenost? Rád bych to dal dokupy, instalovat propertiální se mi nechce ze 2 důvodu: 1) nejsou v repozitářích Fedory a RPMFusion nevěřím (ani nevím kdo to má nastarost a jaký je to blivajs) a 2) nelze s nima tak jednoduše přepínat výstupy pomocí tlačítka na ntb a taky když probudím s jiným seskupením monitoru, tak s tím nemají Nouveau takový problém…

Předem děkuji všem za případné rady :slight_smile:

Domnívám se, že PowerMizer funguje pouze s proprietárními ovladači nVidia . V posledních verzích nVidia začala konečně podporovat XRandR, takže by to mohlo pomoci s problémem 2).

Nouveau podporuje tzv. performance levels. Je to zatím experimentální. Pokud chcete performance levels přepínat, je třeba bootnout jádro s parametrem “nouveau.perflvl_wr=7777”. Dostupné performance levels lze vypsat pomocí:

ls /sys/class/drm/card0/device/performance_level_*

Zjištění informací o aktuálním performance level:

cat /sys/class/drm/card0/device/performance_level

Zjištění informací např. o performance level 1:

cat /sys/class/drm/card0/device/performance_level_1

Přepnutí na performance level 1:

echo 1 > /sys/class/drm/card0/device/performance_level

Přepnutí na performance level “boot” (hodnoty přednastavené po bootu):

echo boot > /sys/class/drm/card0/device/performance_level

Je to zatím experimentální, takže to na všech kartách nemusí fungovat korektně. AFAIK dynamicky to zatím neumí.

No… s tím propertiálním ovladačem a XRandR to nevypadá špatně… Každopádně díky za odpověď, zkusím si s tím pohrát, snad to bude fungovat jak má :slight_smile: