Pomoc s instalaci

Dobry den,mam stupidni dotaz,ale bohuzel pro me neresitelny.
Nevim si rady s instalaci Fedora nebo Ubuntu.
Stahel jsem se z linux.cz (Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron)PC (Intel x86) desktop CD),vypalil obraz na CD,nabootoval,zvolil instalaci a vubec nic se nedelo.Jen cerna obrazovka,snad 10 minut. Nasledne jsem si vsiml na disku adresar UBUNTU,zrejme se mozna neco instalovalo.
Tak jsem zkusil Fedora-8-i386-DVD.iso. Instalace zacala,ale dal se to zaseklo s ruznymi informacema…muzu klidne poslat print screen
Prosim pomoooc…Jsem bezny uzivatel oken,tak piste rady srozumitelne,zadne zkratky…
Mooc dekuji.

Mam W XP Professional SP2, ASUS AMD Turion64

V brazilii spadlo letadlo. Nevite nahodou nekdo co to zpusobilo?
Asi tak se ptas. Musis dodat dostatek informaci, aby se na zaklade nich dalo neco zjistit. Zacni tim, ze popises co si delal. Tzn. vypalil CD/DVD - jak? Prosel jsi pri startu instalace kontrolou media? Kam si se v instalacnim procesu dostal? Zkusil si instalovat v anglictine? Jinak zkus poskytnout ty screenshoty, treba neco vymyslime. Predpokladam u Fedory si zkousel textovou instalaci, nebo ne?

Vypalil iso obraz na dvd,dle postupu…Instaloval Fedoru,skontroloval media,vse v poradku,dostal jsem se na uvodni obrazovku,kde jsem pokracoval v textovem modu…a instaloval jsem to v cestine,slovenstine,anglictine,porad to same…Ten screen tady neumim prilozit,napis mailik nebo icq a poslu to…

Zkousel jsem pak jeste Ubuntu,bez bootovaci cd,instalace se rozbehla,docela dlouho (30minut) to formatovalo oblast,pak pokracovala instalace v text.modu,vse probihalo ok,az se to seklo na necem jako:
activating swao,swaping a tam to skoncilo…

Doplňující otázky:-)

1. když DVD vyndáš, nabootuješ normálně do win?
  2. proč instaluješ v textovém módu?
  3. ad instalace Fedory - co se píše na poslední obrazovce kam se dostaneš, resp. jaký je poslední kdork který děláš?