dobrý den,
nainstaloval jsem nejnovější Fedoru x64.
mám notebook ASUS M50SV-AS160C.
Sem začátečník a nemůžu nikde najít žádný nástroj pro nastavení podsvícení displaye. zkoušel sem xbacklight ale ten mi nefunguje.
našel jsem /sys/class/backlight/asus-laptop/bl_power
Tam by se to možná dalo nastavit ale nemůžu za boha přijít na to jak to editovat. Dělal jsem to dřív:kdesu konqueror
ale ted nevim jak na to.
mám ještě jeden problém
Dřív mi notebook vydržel až 2h hodiny. ted pouze 1h. nevíte o nějakém power manageru, kterej by mi dokázal ušetřit trošku baterky ?
Otazka je co znamena driv. Vydrz baterie je znacne zavisla na na ledascem a s dobou taky starne at je jaka je a ztraci kapacitu. V poslednich trech verzich Fedory se na snizeni spotreby celkem pracovalo, i kdyz u 64b verze je to horsi (podle me je lepsi pouzivat 32b).
Co se tyce te svetlosti displeje, tak driv to asi bylo v KDE v kontrolpanelu, v KDE4.x to asi neni. Nevim jesli bl_power je to spravne, ale takle nejak to fungovalo na nekterych asusech driv:
echo 10 > /sys/devices/platform/asus-laptop/ls_level
zmena se da i nejak namapovat na klavesy, ale jak to z hlavy nevim.
Nectes pozorne - musis provest i ten prikaz ktery jsem psal potom. Ten prikaz jinak dela to co muzu popsat pro mys nasledujicim odstavcem:
Klikni pravy mysitkem na vytvoreny skript, vyber vlastnosti, vyber zalozku opravneni a v ni zaskrtni “Povolit spousteni…”
K tomu abys to mohl spouste jako root musis nakonfiguraovat “sudo”. Vice o tom najdes v prirucce tady na webu, kterou ti timto doporucuji k prostudovani.