Nerad bych, abych musel svou fedoru zase preinstalovávat natvrdo, nevedel by nekdo elegantni reseni? Mel jsem F12 a pak instaloval win XP, ted se bootuje jenom XP. Ve Sprave disku mi nejde linuxovy oddil nastavit jako aktivni. Je jedine reseni reinstal linux, nebo to jde i jinak? Dekuji.
Čau, návod ve zdejší příručce: http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:grub#obnoveni_zavadece_grub_po_instalaci_windows
Bohuzel se z nejakeho duvodu nedostanu ani do rescue systemu, vzdycky to zamrzne. Zkousel jsem instalacni DVD F11 a rescue CD f8. Vecer zkusim stahnout DVD F12 (pac mam KDE z live CD) a zkusim to s nim, ale mel jsem za to, ze aspon s tim DVD F11 to pujde. Rychlejsi by bylo to reinstalovat, ale pro ten pocit to zkusim jeste napotreti.
Stacilo by jen pustit livecd Fedory, ktere uz mate. Tam potom v konsoli pod rootem pripojit do nejakeho adresare oddil na kterem je nainstalovana Fedora a nejaky adresare z beziciho systemu - /dev, /sys, /proc a mozna jeste nejaky a proves chroot do Fedory na disku, tam uz jen preinstalovat grub.
Kdyby jste chtel konkretnejsi postup, tak napiste.
dekuji, ja si stahnul DVD s F12 a podle vyse uvedeneho navodu na wiki jsem to zavedl. Takze vyreseno.
Hm tak jsem zjistil ze mi sice nabehne GRUB, Fedoru spustim, ale kdyz pres nej zvolim spustit XP tak tyto nenabehnou… Nemam neco prepsat nekde?
Dejte sem vypis souboru /boot/grub/menu.lst a uvidime. Nebo v nem muzete zkontrolovat sekci s Windows, mela by vypadat nejak takhle:
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
Pokud jste instaloval Windows XP na prvni oddil disku, tak bude platit (hd0,0), pro druhy oddil disku by bylo (hd0,1), atd…
jo, tak to bylo ono, bylo tam hd0,2 tak jsem to prepsal na 1 a uz to bezi. Dekuji.