Pár dtazů ohledně FC6

Ahoj potřeboval bych se zeptat na pár věcí. Nedávno jsem si pořidil notebook a FC6 mi na něm běhá perfektně akorát nechápu proč mi na notebooku stálé problikavá logo mechaniky CD a že ji stla jakoby používá nevíte jeslti to nějak vadí nebo tak. Druhá otázka i když bude možná hloupá spíš určitě. Nemůže mít OS vliv na zahřívání notebooku? Díky a zatím

CD problikava proto, ze gnome si osahava mechaniku, zda do ni nebylo vlozeno medium. Windows delaji to same, akorat to nejak neni videt.

Co se tyce zahrivani, pak OS ma zasadni vliv na spotrebu a tedy zahrivani. Pokud se jedno o notebook, je zahodno se postarat aby spravne fungoval powermanagement, resp. ACPI. U rady notebooku je vsak ne uplne spravne DSDT tabulka ACPI a pak to dela problemy. Uz se to tu diskutovalo v ruznych podobach

a mohl by si prosim tě být konkrétnější třeba kde a jak? nebo alespoň nějaký odkaz mi hoď. S FC dělám jenom 1 měsíc.

Tak snad umíš prohledat fórum? Covex ti odpoví a ty položíš takovouhle otázku?

Jedna věc je mít čas prohledávat forum druhá věc je pracovat. Forum je od toho aby se ptalo a odpovidalo a uživatelská příručka k tomu aby se v ní hledalo. Já čas nemám na to abych toto forum prohledaval. A svuj volný čas nehodlám trávit tim že budu prohledavat forum nemam tolik času abych si to mohl dovolit. Doufám že to chápete a proto se slušně ptám.

na toto existuje len jedna odpoved: RTFM!!! Ked nemas cas na to, aby si cital forum, potom pouzivaj iny OS a nie Linux. Filozofia Linuxu je trochu ina, ako si bol zvyknuty. Najskor citam a ked nikde nenajdem, potom sa pytam! Ak toto nechces respektovat, nepouzivaj Linux!

Tak to jsi nepochopil podstatu fóra. Fórum není od toho, aby se pořád odpovídalo na stejné otázky. Fórum je tu od toho, aby v něm člověk vyhledal řešení svého problému a teprve když ho nenajde, tak se ptá.

Nechápeme to a slušně se neptáš. Chceš tím říct, že tvůj čas je cennější než náš? To si myslíš, že my máme čas pořád dokola odpovídat lidem co nemají čas ani hodit dvě pitomá klíčová slova do vyhledávání? Tak si pomož sám, na to máš asi času dost.

je to sice OT ale ked su ludia uz ta lenivy ze sa im nechce pouzit ani len blby vyhladavac tak to sme teda dopadli…

Sasha: pokial nemate cas pouzit debilny vyhladavac tak jak to ze si ten cas na linux najdete??? my tu niesme debili ze budeme stale dookola odpovedat na tie iste problemy ako tu maju vsetci zacinajuci useri…
pokial je vas cas vzacnejsi ako linux a riesienie problemov tak radsej ostante pri windowze a do linuxu sa radsej neserte…

Panove,toto je presne ten tip Linuxaku co nemam rad, arogantni pristup s maximalnim egoismem a snahou vyzdvihnout sve 0 a 1 nad svetlo bozi.

@Sasho, v jednom maji pravdu, pouzij vyhledavani. Ja to tak take delam ;o)

Tenente: pokud jsme my egoisti, co je pak člověk, který mezi řádky píše “Honem si všichni na mě udělejte čas, protože já nemám čas se zdržovat nějakým hledáním!”?

@reggae, ano a nebo mozna zoufaly clovek, ktery ocekaval pomoc od guristu a ne 5 zbytecnych prispevku na tema RTFM :o]

To Sasha: ja som tiez zaciatocnik, tiez nie som guru, tiez ouzivam fedoru zhruba len mesiac, ale pouzivam google, citam forum a az ked nenajdem odpoved v predch. 2 pripadoch sa pytam tu! A pokial by si mal serioznu otazku a vedel by som odpovedat, nemam s tym problem. No odmietam odpovedat na agresivne prispevky, akym tvoj urcite je!

To TENENTE: v com vidis arogantny pristup a egoizmus? V tom, ze ani my nemame cas odpoveat na nieco, co sa tu uz riesilo? Ze aj my si najskor precitame forum a ak ani tu nenajdeme odpoved az potom sa pytame? Ak v tom, potom ani ty nepouzivaj Linux, pretoze si nepochopil jeho filozofiu. Ak raz na to nemam cas, nebudem to pouzivat, nie?

To COVEX: myslim, ze tuto temu by bolo treba locknut, pretoze to tu uz bude len flameware.

Mozna v tech vasich nazorech: …potom ani ty nepouzivaj Linux… asi tak.

Btw. sorry za spam, ale tohle me toci :o)

tenente: ty si vazne nepochopil vobec nic… zober si to takto…

linux NIEJE windowz…

na windowze urobis par klikov a ide to… v linuxe treba viac klikov a vela krat aj poznat prikazy do terminalu… s toho vypliva ze na ucenie sa pod linuxom potrebujes ovela viac casu ako sa naucit par klikov vo windowze… ked sa chces ucit linux musis mu venovat strasne vela casu aby si sa ho naucil na uzivatelskej - poloprofesionalnej urovni… a ked si ten cas proste najst nevies tak linux pre takych ludi vyznam nema lebo sa potom v zivote na nom nenaucia robit… a tak isto ludia ktory su “fajnovy” a su az prilis lenivy aby si pri nejakom probleme nechali vyhladat na stranke riesenie ale radsej zakladaju novy “zbytocnu” temu s tym co sa tu riesilo X krat tak to uz je vazne vela… potom nech sa nikto necuduje ze uz aj my tu mame nervy ked mame stale dookola riesit to iste a to len koli tomu ze je niekto lenivy zapisat jedno slovo do vyhladavaca…
a vysvetli mi naco je clovekovy linux ked sa nema chut v nom ucit a je totalne lenivy???

To nema cenu…

Tak to zkusime jste jednou a lepe… prosim bez tolika emoci.