Zdravím všechny, prosím o menší pomoc týkající se ovladačů AMD.
Po smazání W7 jsem si vedle Ubuntu nainstaloval Fedoru 17 KDE.
Snažil jsem s rozchodit Fglrx ovladače, než jsem zjistil, že repozitáře RMPFusion poskytují pouze 12.6 a ten už žádnou z mých dvou hybridních grafik (ač jsou obě řady 6000), nepodporuje.
Tak bych se chtěl zeptat: je možné získat z nějakých repozitářů Fglrx ve verzi 12.4? Pokud ne, je možnost si nějak vrátit zpátky ovladač radeon? Aspoň do doby, než bude Fglrx 12.6 Legacy. Prozatím mi to funguje na Vesa, ale to je hrozný ovladač. Grafiku mám AMD Radeon HD 6540G2 (což je 6520G + 6470M).
Ano, ale nezajistiti to navraceni radeon modulu do initramfs. Pokud si timto zpusobem odstranil modul, znovu sestav intiramfs pres dracut, nebo presun zpet radeon.img.
Jinak fglrx jsme ted resili v tematu http://forum.fedora.cz/read.php?4,22106
Prekvapuje me, ze ti nefunguje fglrx 12.6 ani na HD 6xxx, AMD melo odstranit pouze podporu 2/3/4xxx.
Na F16 funguje catalyst 12.4 bez problemu a ja v repozitari. V F17 nejde 12.4 zkompilovat (zmeny v Xorg).
přes ten dracut jsem to nějak sestavil a Fglrx kompletně odstranil, zdá se, že to funguje v pořádku, dokonce i základní 3D akcelerace, v to jsem ani nedoufal
K těm 12.6 - taky mě to překvapilo, ani v Ubuntu jsem je nedokázal rozběhat (naštěstí díky staršímu Xorg fungují 12.4), asi odstřihli víc grafických karet. Ta moje je vlastně APU, mladá technologie od AMD, cca rok stará, nechápu jak to můžou takhle zrušit. Možná nějaká chyba, pátral jsem na Googlu a nápis “Unsupported hardware” je častější, než se zdá.
Jen ještě poslední otázka - dá se tenhle svobodný ovladač nějak konfigurovat? Třeba přepínat hybridní grafiku, to už bych chtěl asi moc, ale aspoň snížit podsvícení? Nainstaloval jsem balík radeontool a xbacklight, nepomohlo to. Pálí mi to do očí na plno, večer to je nepříjemné
Ať nezakládám nové téma … kde bych našel konfigurační soubor pro open source (ati) ovladače? Potřeboval bych podobné nastavení, jako má Catalyst (u proprietárních driverů). Googlím už snad hodinu a pořád nic nemůžu najít. Díky