Pred casem jsem ve FC8 musel prekladat ovladac madwifi pro tuhle kartu. Vse se podarilo a karta jela jak mela az do doby kdy jsem zaktualizoval jadro. Zkusil jsem ovladac do noveho jadra znovu zavest, zkusil jsem i udelat stejnym postupem novy preklad, ale nic z toho se nepodarilo a karta nejela. Tak jsem preinstaloval celou Fedoru a cele to absolvoval znovu. Opakovani matka moudrosti :-).
A az dosud vsechno jelo jak melo a ja si uzkostlive hlidal aktualizace vseho kolem jadra a cehokoli co jsem si myslel ze se tyka site a stejne mi neco uteklo a po nedavne aktualizaci to zase nejede. Dalsi aktualizace nebyla a otazka zni : Da se nejak vzit cela posledni aktualizace zpet ?? ( pochopitelne nevim co vse se aktualizovalo) Nebo bude lepsi zkusit zase preklad ?? Na zacatku jsem si myslel, ze muzu aktualizovat jako o zivot a chybejici moduly jen do jadra dohraju, ale po zkusenostech s timhle madwifi jsem trochu vedle. Je to jediny prekladany ovladac v compu a dokavad nepochopim co se deje pri aktualizacich v systemu budu asi porad reinstalovat. Uz jsem i uvazoval o FC9, treba tam bude madwifi pro me uz OK.
Madwifi je v livna repo. To nefunguje?
Nevim jak v soucasne dobe, ale pred pul rokem rozhodne ne. Zkousel jsem to a resil i tady na foru a nakonec jsem reagoval na covexovu radu a patchnute madwifi prelozil. Pak to jelo. Ted mi jde o to, ze pri aktualizaci cehosi madwifi nefunguje. Jak jsem psal, uz se mi to stalo, tak jsem madwifi i znovu prelozil, ale nepodarilo se ho rozejit. Nejsem zrovna odbornik a v sitich taky nejsem kovanej, ale podarilo se mi to rozchodit a rad bych to udrzel v provozu a neaktualizovat comp kvuli madwifi mi prijde mizerie.Tady je moje snazeni z predchozi doby http://forum.fedora.cz/read.php?6,9165
Podle me nic jineho nez aktualizace jadra nemuze mit na dany problem vliv, protoze madwifi je v podstate pouze modul do jadra (kmod-madwifi). Pravda - jsou tam jeste utility (balik madwifi) ale pokud tyhle baliky nemas nainstalovane z livny, tak se ti nemuzou prepisovat - to si zkontroluj. Jinak vratit vsechny posledni aktualizace jde, ale hodne spatne (v podstate rucne). Co vsechno se ti aktualizovalo ale zjistis velice snadno - /var/log/yum.log.
Jinak hlidat rucne aktualizace kernelu nemusis - pridej si to /etc/yum.conf exclude=kernel - vice viz man yum.conf.
Posledni aktualizace madwifi pro F8 je z 13.2.2008 - 0.9.4, pro F9 je podle me ta sama verze. Nezkoumal jsem, ale podle me tam podpora pro 5006 porad neni…
No tak nejak jsem si to predstavoval. Jadro jsem urcite neaktualizoval a madwifi rozhodne neni z livny. To jsem stahnul s patchem z webu. Tak proc se to rozjelo sakra. Nevadi, tady pisou http://home.nyc.rr.com/computertaijutsu/rhwireless.html#5007
ze podpora v madwifi uz je a na foru mi hlasi ze jim to bezi pod F9, tak to zkusim opravit a kdyz to nepude jdu do F9-ky. Dik.