Mám kartu GeForce 2MX/MX 400 a rád bych jí plnohodnotně používal. Pomocí správce balíčků jsem stáhl a naistaloval ( dle manuálu ) xorg-x11-drv-nvidia-legacy-1.0.7184-2.lvn6.i386 ovladač. Po restartu mám v záložce systémové nástroje položku NVIDIA X Server Settings, ale nevím co a jak nastavit aby bylo vše OK a jeli i 3D hry a podobně. Poradí nekdo prosím.
V mem pripade nebylo treba zadnych dalsich poinstalacnich nastaveni. To, jestli mate zprovoznene 3D poznate pomoci prikazu /usr/bin/glxgears. Jestli se Vam budou kolecka tocit, muzet zapit uspech.
Macky
Kolečka se točí, děkuji. Zkusím hned stahnout nejakou slušnou hru. Ještě jednou dík. pby
Upozornuji ze kolecka se musi tocit a FPS kterou to vypisuje by mela byt v radu stovek az tisicu, pokud tam je 60, tak to muze klidne renderovat CPU. Jinak Geforce2 uz je taky dedecek… tak snad pro ni najdete neco vhodneho.
Jsem také vlastníkem a uživatelem grafické karty GeForce2 MX/MX 400 (už bezmála pět let). Používám pro ni však nikoli ovladač legacy, leč obyčejný xorg-x11-drv-nvidia-1.0.9631-1.lvn6, a vím proč: This package provides Nvidia hardware accelerated OpenGL support for Nvidia chipsets from Geforce2 (z popisu balíčku). Nehraji hry, protože mě to nebaví (asi jsem dosud nenašel tu pravou), ale povšiml jsem si, že hodnota FPS je přímo závislá na tom, kolik výkonu CPU (mám Athlon 1700+) lze poskytnout. Běží-li spousta pažravých aplikací, může se FPS klidně pohybovat mezi hodnotami 10-30, Má-li však dost prostoru pro seberealizaci, bývá mezi 4000-5000. A přece se točí.
Zatizeni CPU na to samozrejme ma vliv, stejne jako ve hrach. Jde ovsem o FPS glxgears v klidu, ktere musi byt vyrazne vyssi.
Ha, chvilku to bezi a FPS se vytahlo na 300, z cehoz usuzuju, ze nic moc, ale 3D snad jede. Jinak to kolisa mezi 220 - 285.
A to je v okne nebo fullscreen? Pokud to je fullscreen tak budiz, ale pokud to je v okne asi to uplne to prave orechove nebude. Zalezi ale na celkovem HW.
glxinfo | grep -i render
A zkoušel jste ten non-legacy balíček? Mně to opravdu (neběží-li zrovna deset jiných aplikací, což se u mě pohříchu často děje) háže FPS mezi čtyřmi až pěti tisíci.
Doplňuji tohle téma jen aby nebyli uvedeni v omyl hledající. Od kernelu 2.6.19 byla pro tuto kartu odebrána podpora v ovladači xorg-x11-drv-nvidia. Což se nepochybně dalo čekat. Kupodivu však nefunguje ani ovladač xorg-x11-drv-nvidia-legacy, i když by měl.
Jak však již upozornil tn, funguje ovladač xorg-x11-drv-nvidia-96xx. Akorát že hází FPS jen mezi 800-900. Alespoň mně.
Ja mam take zpovoznenou akceleraci na starsim stroji celeron1200Mhz a MX440. Ovladace take nvidia-9631 na fedoracore 6.
Jen mi nejde vetsi rozliseni jak 800x600. Dosahl jste vetsiho, poradte jak? Diky
Já používám na svém obstarožním 17’’ monitoru rozlišení 1152x864, poněvadž je nejvyšší, u nějž lze očekávat rozumnou frekvenci. Při nainstalovaném ovladači spustím v terminálu jako root (kdybych to pouštěl jako běžný uživatel, zvolené nastavení by se neuložilo) nvidia-settings. Zvolím X Server Display Configuration, v nabídce Resolution vyberu požadované rozšíření, aplikuji jej (Apply) a zapíšu (Save to X Configuration File). Pokud po nějaké aktualizaci ovladač nefunguje, přidávám požadované rozlišení ručně do xorg.conf.