otevireni okna se neprepne na vrch

Ahoj mam mensi problemek, mam treba pusteny internet nebo jinou aplikaci a spustim si treba konsoli nebo neco jineho a ono se to neprepne do popredi, ale zustane tam okno co bylo a musim se prepnout tabem nobo vybrat z listy. Poradite prosim co s tim?
dekji predem.

by Hypnos

Nerozumim problemu a bohuzel jsem z prispevku nevyrozumel ani to jake graficke prostredi pouzivate…

Ahoj no pouzivam gnome. vysvetleni:
mam spusteny (treba) firefox, spustim si konsoli(nebo neco jineho) ale ona zustane za firefoxem a tudiz na ni musim kliknout abych s ni mohl pracovat(nebyla videt).
Chapes?
Prosim jestli me poradis co s tim budu ti vdecny.

dekuji.

mam podobny problem ale iba s aplikaciou gaim po kliknuti na ikonku v oblasti upozorneni

No záleží spíše na Window Manageru - třeba standardní Metacity, Beryl atd. Já mám teda Metacity a všechno (i Gaim) se přepíná v pohodě. Někde jsem viděl nastavení právě míru agresivity oken přepínání do popředí, ale teď jsem to hledal ve standardních gnomáckých nastaveních a nikde jsem to nenašel. Je možné, že jsem to viděl v Berylu.

Takže pokud používáte Beryl, zkuste to tam někde najít, pokud Metacity, je to divné.

Chapu, ale tohle neni normalni nastaveni a zrejme jste to nekde prekonfiguroval.

Co znamena pustit konsoli? Poustite aplikaci “konsole”? To je ale KDE aplikace… ne ze by to na to melo nejky vliv.