Odeslat poštou přes pravé myšítko..

… je problém.
V Thunaru kliknu na soubor pravým myšítkem, v pop-up menu vyberu „Odeslat", pak „Příjemce e-mailu" ono se mě to případně zeptá, jestli to chci komprimovat, pak „Ok" a… a… a NIC. Vůbec nic se neděje Thunderbird se nespustí, nic se nikam neodešle…

Thunderbird mám jako výchozí aplikaci pro e-mail, je vybrán i v „Upřednostňovaných aplikacích".

Když použiju přímo „Otevřít pomocí …" a proklikám se k Thunderbirdu, pak se mi otevře TB se souborem v příloze, ale normálně to nejde a tohle je děsná klikatůra

Uživatel má 84 let a na jiný postup ho nepřesvědčím. Před týdnem tam měl Xubuntu, kde výše uvedený postup fungoval.

Nevíte někdo jak přesvědčit Fedoru na odesílání přes pravé tlačítko?

Fedora 20, 64b, XFCE

dnes to zkouším na jiném počítači, taky Fedora, XFCE, ale 32 bit.
Totéž. 8-(

Thunar nemam a ted se mi nechce plevelit system, nicmene problem bude nejspis nekde v asociaci akce k aplikaci. Bohuzel cesta jak to zjistit bude asi trnita, protoze co presne thunar vola po “ok” je otazka - zkousel ses koukat do treba .xsession-error? Zkusil si pustit thunar z terminalu, jestli tam nevypise nejakou chybu?

covex napsal(a):

Zkusil si pustit thunar z
terminalu, jestli tam nevypise nejakou chybu?

To je problém, protože Thunar se po spuštění z terminálu zdémonizuje - naskočí znovu prompt a Thunar si otevře svoje okno. V terminálovém okně už samozřejmě nenapíše ani ň.

Ono je s tím problém i v KDE. Do Dolphina jsem musel doinstalovat jakýsi šílený plugin, který rozmnožil počet položek v pravomyšším menu a v podmenu “Činnosti”. Ale ani to nefunguje ideálně - dá se tak poslat pouze jeden soubor, ostatní ve výběru se ignorují.

Nu, ale v zpátky k XFCE (32b):
V .xsession-errors je tahle hrůza (posledních něco řádků.)

PolicyKit daemon reconnected to bus.
Attempting to re-register as an authentication agent.
We are now a registered authentication agent.
PolicyKit daemon disconnected from the bus.
We are no longer a registered authentication agent.

(process:3916): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion ‘sys_page_size == 0’ failed

(process:30541): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion ‘sys_page_size == 0’ failed

(thunderbird:30541): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_clipboard_set_with_data: assertion ‘targets != NULL’ failed

(thunderbird:30541): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_clipboard_set_with_data: assertion ‘targets != NULL’ failed

(thunderbird:30541): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_clipboard_get_for_display: assertion ‘!display->closed’ failed

(thunderbird:30541): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_clipboard_get_for_display: assertion ‘!display->closed’ failed

(process:31873): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion ‘sys_page_size == 0’ failed
abrt-applet: ‘/var/tmp/abrt/oops-2014-06-24-09:03:39-31952-0’ is not writable
Lock file ‘/home/rna/.cache/abrt/spool/oops-2014-06-24-09:03:39-31952-0/.lock’ is locked by process 7796

(abrt:7796): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_show_all: assertion ‘GTK_IS_WIDGET (widget)’ failed

Vypada to ze existuje celkem relevantni dokumentace k thunaru a je to nejak konfigurovatelne, detaily jsem nestudoval:
http://docs.xfce.org/xfce/thunar/send-to