nVidia GeForce 8400M G

Ahoj, mam jen dva drobne dotazy a ovladace grafik neni moje silna stranka.

1. Tuhle grafiku mam v notasu a dle prirucky jsem instaloval ovladac kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia a vse probehlo jak ma. Pri instalaci se stahlo i instalovalo nove jadro. Po restartu vsechno jede jak ma. Zkusil jsem spustit 3D efekty, jako ze se juknu na tu legendarni kostku a i to se povedlo, ale nejspis delam neco spatne - vsechno je pomale a system zamrza. Vykon pocitace je zarucene dostatecny. Pak mi doslo, ze jsem instaloval FC8 64bit a ze tam muze vznikat problem. Netusim totiz, jestli jsou tyhle ovladace pro 32, nebo 64bit. Na strankach Nvidie jsem nasel ovladac pro radu 8000 a 64bit a v casopise Linuxexpres jsem nasel i navod jak vse nainstalovat.A tady je dotaz cislo dve.

2. Pri nahrade ovladacu za jine bude asi lepsi ty puvodni odebrat, ze ? Ceka me nejspis nejake to experimentovani, tak si nechci pridelavat problemy.

diky.

Moudre se ptate predem. Ovladace ktere jste doufam podle prirucky nainstaloval, jsou pro 64b - yum vam 32bitove do 64bitove distribuce nenainstaluje. Instalace ovladacu ze stranek nvidia vam nainstaluje uplne stejne ovladace, ale protoze nepouzijete balickovaci system, ztratite kontrolu nad tim kam se do a jak ulozilo a dost mozna vam bude chybet ke korektni instalaci i treba kompilator. Takze moje rada zni to nedelat. Ovladace kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia jsou shodne s tim co byste - po korektnim postupu dostal.

Ted vyvstava otazka, proc to nejde. Rychlim googlenim po netu jsem zjistil, ze nejste zdaleka sam, kdo ma podobne problemy a troufam si tvrdit, ze na vine je nvidia, jejiz ovladac tuto - relativne novou kartu - podporuje mizerne.

MMCH: nevim jaky ovladac vam yum nainstaloval ale muzete zkusit starsi radu ovladacu 100.14 (odinstalujte tuto a nainstalujte kmod-nvidia-100.14.neco.neco)

Fajn, diky. Takze pokud je yum tak mocny, ze nenainstaluje jiny nez spravny ovladac (32 / 64 ) tak je to super. A jak prosim zjistim verzi nynejsiho ovladace ? Asi nejspis v nvidia setings, ze ano.

V pripade, ze starsi ovladac nepomuze, nezbyde nez pockat, je to tak ??

yum list kmod-nvidia, pripadne mozne i jinde. :slight_smile:

Bohuzel instalace stareho ovladace neni tak jednoducha jak jsem si myslel a navic to vypada ze uz v repozitari livna neni, coz moc nechapu proc. Myslim ze bych ho ale nekde nasel. Jinak vam nezbyva nic jineho nez se obratit na support nvidie a zadat o napravu tam… az pote bych jen cekal. :slight_smile:

Rad bych ten starsi ovladac vyzkousel, pokud tedy zjistite kde je k mani, budu rad za info.

Neocekavam, ze pani z nvidie budou reagovat na stiznost nekolika jedincu ohledne ovladacu jejich karet v Linuxu. Respektive nejak obzvlast rychle.

Na vlastni nebezpeci a bez zaruky:

yum install yum-utils
yumdownloader kmod-nvidia-100.14.19-20.lvn8.x86_64.rpm \\
kmod-nvidia-2.6.23.9-85.fc8-100.14.19-20.lvn8.x86_64.rpm
wget http://fedora.cz/files/xorg-x11-drv-nvidia-100.14.19-4.lvn8.x86_64.rpm

yum remove kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia
rpm -Uvh kmod-nvidia-100.14.19-20.lvn8.x86_64.rpm \\
kmod-nvidia-2.6.23.9-85.fc8-100.14.19-20.lvn8.x86_64.rpm \\
xorg-x11-drv-nvidia-100.14.19-4.lvn8.x86_64.rpm

Neni to zase tak spatne s tou podporou od nvidie…

Diky, dobra prace.