Mám dva problémy, které jsou asi pro každého hračkou… bohužel se tím zatím prokousávám, tak se omlouvám.
První dotaz je na nastavení síťové karty. Musím mít nastaveno na ni 10 full duplex jinak by mi nešel net (mám něco s kabelem tak to musím nastavovat i ve windows jinak se to pořád odpojuje a připojuje, v linuxu je pořád odpojeno)
použil jsem příkaz : ethtool -s eth0 autoneg off speed 10 duplex full
jenže to po restartu padá a musím vždy znovu psát příkaz. Nevíte někdo kde se to dá nastavit na pořád a nebo jak udělat aby se to již uložilo ?
Druhý problém mám s NTFS.
nainstaloval jsem vše podle příručky a když to nastvuji ručně a spouštím tak to funguje. Ale když jedu podle bodu pro automatické spuštění ntfs tak se nic neděje. Nemám gedit tak to edituji ručně přes kwrite (pro 3g ovladač). Můžete mi někdo doplnit co by tam mělo být správně v fstab?
můj fstab:
LABEL=/1 / ext3 defaults 1 1
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
LABEL=SWAP-hda3 swap swap defaults 0 0
/dev/hda1 /media/windows ntfs-3g rw,nls=utf8,umask=0000 0 0
návod z webu :
Předpokládejme, že oddíl se systémem souborů NTFS se nachází na /dev/hda1 a že přípojným bodem je /media/windows. Nejprve zazálohujte soubor fstab
cp /etc/fstab /etc/fstab_backup
a otevřete ho pomocí textového editoru
gedit /etc/fstab
Používáte-li kmod-ntfs, přidejte na konec souboru řádek
/dev/hda1 /media/windows ntfs ro,nls=utf8,umask=0222 0 0
Pokud používáte ntfs-3g, přidejte na konec souboru řádek
/dev/hda1 /media/windows ntfs-3g rw,nls=utf8,umask=0000 0 0
Uložte soubor fstab.
Poznámka: Soubor fstab musí vždy končit prázdnou řádkou - v opačné případě bude systém hlásit chybu.