ntfs-3g

Zdravim,
mam problem s ntfs-3g. Po doplneni prikazu, v mojom pripade /dev/sda5 /media/win_d/ auto,nls=ut8,rw 0 0, do /etc/fstab mi pri boote napise ze pripajanie zlyhalo a ked to pripojim potom po nastartovani systemu cez mount -a, bez hlaske o chybe mi sda5 pripoji. Ked som v fstab ntfs-3g zmenil iba na ntfs bez rw pristupu a dodatocnom pripojeni adresarov cez napr /media/win_d/Filmy /var/ftp/Filmy none bind, mi zase zacne hlasit chybu pri boote, ze pripajanie zlyhalo.
Hladal som nejaky log vo /var/log/* ale nic som blizsie k tomu nenasiel. Pouzival som Debian a Ubuntu tam bol fstab.log tu nie. Samozrejme som dodatocne nainstaloval podporu pre ntfs pre moj kernel.
Poradte pls.

Podarilo sa mi zistit v com bol problem :slight_smile: Problem pri ntfs-3g je, ze ho SELinux nepovoluje, ked je v zapnute ako enforcing. Zmenil som to v SELinux Mangement na permissive a ide to.
Dakujem za spolupracu :slight_smile:

nabuduce pozri tu http://forum.fedoraforum.org/ a nemusis ani pisat

Takze to co si napisal bud znamena ze toto forum potom nie je potrebne alebo ze vsetky riesene problemy tu este nikde vyriesene neboli? Neznasam taketo offtopic spravy, ked nemas ako poradit tak si svoje mudrosti nechaj pre seba. Ale aj tak som nedostal odpoved na moju druhu otazku a to preco ked je prikaz bind v fstab nedokaze system pripojit cast ntfs ktora je ro ako ro.

Funtomas ti chtel poslat zrejme odkaz na diskusi http://forum.fedora.cz/read.php?1,8966 o stejnem problem, ovsem i s resenim a tim rici, ze pokud bys nejdrive hledal, mohl si mit problem vyreseny drive nez si ten dotaz napsal.

Podle me fedora puvodni driver ntfs uz neobsahuje (coz jsem zjistil pohledem do adresare /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/kernel/fs - kde jiz neni ntfs). Takze puvodni zpusob pripojeni nemuze fungovat - aha koukam ze si instaloval zvlast modul tak nevim. Co znamena ten “none bind”? V man fstab jsem nic takoveho nenasel.

Ja pouzivam prikaz bind v fstab nasledovne. Pouzivam ho na automaticke pripojenie casti diskov napriklad hda5 ktore je v mojom pripade ntfs na ktorom mam filmy. Pripojim ho do adresara pre ftp pretoze ftp standartne neprecita symbolicke odkazy.

priklad: /dev/hda5 /media/hda5 ntfs-3g auto,nls=utf8,umask=0000 0 0
/media/hda5/Filmy /var/ftp/Filmy none bind

Vyskusaj to uvidis co to porobi :slight_smile: