při sledování filmů mi vadí, že když je akumulátor částečně vybitý a není připojen do zásuvky, asi po 10 sekundách ztmavne monitor. Myslel jsem, že to odstraní vypnutí funkce “dim screen” v ovládacích panelech - napájení, ale dělá to pořád. Nemohl by mi, prosím, někdo poradit, jak ztmavování monitoru vypnout, třeba i jinak ?
Jestli se to děje při sledování filmů a normálně ne. Tak mně napadá použít jiný přehrávač či se kouknout do nastavení přehrávače.
Ale možná plácám od boku.
Čím sleduješ video?
Ono krom toho prehravace bude potreba rict v jakem to je prostredi a ve ktere verzi Fedory.
Resil jsem neco podobneho v Gnome shellu pred casem na desktopu a nedalo se to vyresit jinak nez pomoci dconf-editoru zapsat do konfigurace “nejake velke cislo”. V F20 uz ted koukam je volba “Blank screen - never” coz je pokrok.
Jinak to ce tyce prahravace, tak napr. VLC je tim zname, protoze autori VLC tvrdi, ze chyba je v Gnome/Xkach - aplikace totiz musi rict prostredi, ze chce aby ji napr. pri prehraveni filmu nevypinalo obrazovku a VLC to dela nejak a Gnome na to ma svuj vlastni nazor.