nevypne se "dim screen"

Dobrý den,

při sledování filmů mi vadí, že když je akumulátor částečně vybitý a není připojen do zásuvky, asi po 10 sekundách ztmavne monitor. Myslel jsem, že to odstraní vypnutí funkce “dim screen” v ovládacích panelech - napájení, ale dělá to pořád. Nemohl by mi, prosím, někdo poradit, jak ztmavování monitoru vypnout, třeba i jinak ?

Jestli se to děje při sledování filmů a normálně ne. Tak mně napadá použít jiný přehrávač či se kouknout do nastavení přehrávače.
Ale možná plácám od boku.
Čím sleduješ video?

Ono krom toho prehravace bude potreba rict v jakem to je prostredi a ve ktere verzi Fedory.

Resil jsem neco podobneho v Gnome shellu pred casem na desktopu a nedalo se to vyresit jinak nez pomoci dconf-editoru zapsat do konfigurace “nejake velke cislo”. V F20 uz ted koukam je volba “Blank screen - never” coz je pokrok.

Jinak to ce tyce prahravace, tak napr. VLC je tim zname, protoze autori VLC tvrdi, ze chyba je v Gnome/Xkach - aplikace totiz musi rict prostredi, ze chce aby ji napr. pri prehraveni filmu nevypinalo obrazovku a VLC to dela nejak a Gnome na to ma svuj vlastni nazor.

Dělá to stále ikdyž není spuštěný film. Používám zatím ten přehrávač, který tam byl původně (myslím, že se jmenuje Totem).
Mám Fedoru 20 Gnome.

Nainstaloval jsem dconf-editor, ale nepodařilo se mi tam volbu “Blank screen” najít. Můžete mi ješte, prosím, poradit jak dál ?