Network manager - heslo k siti

Zdravim, pouzivam Fedoru 8 a nejde mi se pripojit k bezdratove siti pres Network Manager. Po kliknuti na nej se mi zobrazi dostupne bezdratove site. Moje domaci sit ma skryte SSID, sifrovani je WPA2-PSK, DHCP server zapnuty. V Network Manageru zadam SSID, sifrovani WPA PSK a heslo k siti a po chvili se objevi okno “secrets required by wireless network” a muzu heslo zadavat znovu a znovu a nic se nestane :(. Jinak wifi karta ocividne funguje, protoze siti v okli najde a mod je nastaven na Managed.

Kousek logu z AP (pri pokusech o pripojeni se to opakuje):

[INFO] Tue Mar 18 20:04:48 2008 Wireless system with MAC address ------------ disconnected for reason: Received Deauthentication.
[INFO] Tue Mar 18 20:04:47 2008 Wireless system with MAC address ------------ associated
[INFO] Tue Mar 18 20:04:46 2008 Wireless system with MAC address ------------ disconnected for reason: Received Deauthentication.
[INFO] Tue Mar 18 20:04:36 2008 Wireless system with MAC address ------------ associated
[INFO] Tue Mar 18 20:04:35 2008 Wireless system with MAC address ------------ disconnected for reason: Received Deauthentication.
[INFO] Tue Mar 18 20:04:25 2008 Wireless system with MAC address ------------ associated
[INFO] Tue Mar 18 20:04:24 2008 Wireless system with MAC address ------------ disconnected for reason: Received Deauthentication.
[INFO] Tue Mar 18 20:04:17 2008 Wireless system with MAC address ------------ associated

Diky moc za pripadne rady.

Zkuste vypnout network manager a nakonfigurovat to rucne pres iwconfig nebo konfiguracni soubory. Nekdo to tady snad i popisoval. Mam stale jakys nejasny pocit ze NM nejak nepodporuje WPA.

diky, uz jsem se o to pokousel, ale jeste to jednou zkusim…

Zdravim…

NM WPA podporuje… mam to odzkousene doma na stejnem pripade jako to resi tady kolega…

bohuzel co dela spatne nedokazu rict, ja postupuju uplne stejne a wifi pripojeni funguje bez problemu, snad jen cas od casu, treba po hibernaci, bylo u me potreba NM vypnout, zkusit se pripojit na danou sit pres jinou aplikacku (pouzival jsem wifiradar) bez jakychkoli jinych detailu k pripojeni, vyplneno jen SSID… nechat si pridelit IP z DHCP, coz samozrejme neprobehlo v poradku a po chybove hlasce z wifiradaru opet zapnout NM… a byl jsem opet online…

predcasem to s nejakym updatem, ted uz nevim s kterym, prestalo delat, po hibernaci se sit v pohode pripoji…

nevim jestli ti to bude fungovat, prisel jsem na to omylem pri zkouseni ruznych metod reseni pripojeni pres wifi, kazdopadne tahle procedura stoji za zkousku… :slight_smile:

no tak jsem vyzkousel ten zde zmineny postup, jeste jsem zkusil v AP zapnout vysilani SSID a porad nic…mozna je problem v tom WPA2-PSK sifrovani…protoze treba v NM je na vyber jen WPA-PSK nebo WPA,WPA2 Enterprise…WPA2-PSK tam na vyber neni…

Nevite pls nekdo, jak pres ten iwconfig nastavit, ze se ma pouzit WPA2 PSK sifrovani?