mám Fedoru 17 a problém s klávesnicí. Projevuje se to tak, že klávesnice reaguje pomalu, a je třeba dlouze tisknout klávesu, aby se zobrazilo požadované písmeno. Používám XFCE. Lepící klávesy nemám spuštěné. (nebo o tom alespoň nevím). Jediné, co pomůže je restart systému.
Klávesnice je připojená přes USB. Zkoušel jsem použít i jinou klávesnici, taky připojenou přes USB a problém se projevuje taky. Problém nastává nahodile, bez ohledu na to co zrovna dělám.
Určitý průlom nastal až včera, když k problému došlo během přidávání repozitáře a program na přidání repozitáře spadl s chybovou hláškou dbusu. Díval jsem se do logů, ale nenašel jsem nic kolem dbusu. Může mi někdo poradit, kde najít nějaké stopy po příčině této chyby?
Jde o to, ze v GDM je jako vychozi povoleno zapnuti pouziti klavesnici pro postizene tim, ze se dlouze drzi klavesa shift. Jejim opetovnym podrzenim na dobu 10s se zase vypne. Bohuzel GDM to zapne a jiz nevypne, takze to pak funguje v jakemkoli prostredi, ktere se z GDM nastartuje. Reseni je nekolik - nepouzivat GDM ale misto nej treba light-dm, coz je trochu kanon na vrabce, dalsim resenim je vypnout tuto moznost v nastaveni GDM (pouze pres textovou konfiguraci), nebo pomoci utility xkbset pridane do nejakeho spousteciho skriptu X…
Teoreticky by vse mohlo byt jinak v F18, protoze tam je GDM nejak predelany, ale vyzkousene to nemam.
takže jste z největší pravděpodobností odhadl příčinu správně. Zkusil jsem podržet shift a klávesnice mi “zatuhla” Po dalším stisku shiftu je vše OK. Nežádoucímu spuštění mohlo napomoct i to, že k přepínání klávesnice používám stisk obou shiftů.