…se mi v konzoli ukazuje skoro porad. Chtel jsem nastavit sit,a bylo tam tohle. Nejde pustit ani Firefox ani zadna jina aplikace. Co s tim?
Mám Fedoru 5 GNOME instalovanou z CD.
Příspěvek byl upraven (15-04-06 09:51)
…se mi v konzoli ukazuje skoro porad. Chtel jsem nastavit sit,a bylo tam tohle. Nejde pustit ani Firefox ani zadna jina aplikace. Co s tim?
Mám Fedoru 5 GNOME instalovanou z CD.
Příspěvek byl upraven (15-04-06 09:51)
Hm, to vypada ze je v systemu neco poskozeno. Nezkombinoval si treba nahodou 64b a 32b verzi? Jinak zkus prikaz z terminalu “strace firefox” jesli to vyhodi neco rozumneho.
Nemůže to být chyba na HDD? Ono se docela často stava, že se to kompletne zasekne a nejde nic (=RESET…)
V ubuntu se mi to stava taky, ale tam to rovnou spadne a nejde X server.
FC 5 jsem dal pryc a ted tam mam ubuntu, ale zase to prehodim a zkusim. Jinak zadny verze jsem nekombinoval. Stahl jsem si to co tam bylo a to jsem instaloval.
SIGSEGV je chyba segmentace paměti => chyba na úrovni jádra. Doporučoval bych provést test paměti (memtest86,…). Případně zkusit rozdíl mezi Fedorou 64 bit. a 32 bit.
Jakub Kocourek
Za ten test pameti bych se velmi primlouval… dost casto je pricinou techto podivnych problemu vadna pamet, nebo kombinace nestejnych pameti v Dual modu.
Dobrym testem pameti je take napr. kompilace jadra (ci jineho velkeho projektu, a to nejlepe opakovane po nekolik dni a noci). Na chyby na disku vas upozorni system S.M.A.R.T:
yum install smartmontools
/etc/init.d/smartd start
su
tail -f /var/log/messages
Jinak pokud vam ta kompilace ci memtest ci cokoliv jineho spadne na SIGSEGV(11) a ukaze se, ze je to vadnou RAMkou, tak ji doporucuji rychle vymenit… bodel v RAMce totiz vede velice rychle k bodelu na disku