Nemuzu se prihlasit

Ahoj mam takovy problem, vcera sem odinstaloval nechtene nektere soucasti gnome (nebo aji linuxu?) ale uz si nepamatuji co se asi odinstalovalo a nenainstaloval sem to uz.

Ale mam ted problem s prihlasenim. Gnome sem musel instalovat znova ze safe-modu. jako root se prihlasim a gnome najede raz dva ale jako uzivatel sem proste neprihlasim. hlasi mi to OVERENI SELHALO. zkousel sem vytvorit nvoeho uzivatele a to same, zkusil sem zkontrolovat prava a nastaveni uzivatele a nic.

Poradi mi nekdo?

Co si odinstaloval zjistis v /var/log/yum.log - co znamena nainstalovat gnome ze safe-mode? Muzete mi osvetlit duvod sveho pocinani (odinstalovani)? Uz se to totiz povedlo vice lidem a rad bych znal pricinu.

Pricin problemu s overenim muze byt mnoho a pokud to nefunguje ani s novym uzivatelem asi nebudou trivialni.

Sám nevím jak se to povedlo, po restartu mi naskočil prostě místo gnome záchranej terminál a po zkušební instalaci gnome to instalovalo bez hlašeni že gnomu už je nainstalovaný. Sám sem z toho zmatenej co to bylo.

Poradil mi jeden borec ale nepomohlo to. a odinstalovani bylo zapricineno zavislostmi balicku zcela urcite, zjistovat kera vec to je co se musi nainstalovat je pro me naprosto nerealna jako zacinajiciho opravdu uzivatele linuxu (driv sem ho sem tak zkusil ale ted je to muj primarni OS, bohuzel windows soustale potreba.

Co byste mohl zkusit je prihlasit se do konzole (prepnete se tam Alt+F1) jakou uzivatel a pustit Xka pomoci “startx – :1”. Pokud tohle bude fungovat, pak muzete zatim pouzivat jako docasne reseni to, ze nebudete startovat do grafiky ale jen do konzole. Pokud se neprihlasite jako uzivatel ani do konzole, tak bez dalsiho patrani lze tezko zjistit o co jde.