Nekonečno s NTFS

Dobrý den.
Vím, že o NTFS discích zde bylo popsáno mnoho řádek, ale nedaří se. Dařilo se (připojit NTFS) ve starém jádru. Po včerejším “yumování” se v bootovací obrazovce zobrazila nová Fedora (jsou tam dvě Fedory, a Other pro Windowsy), v níž NTFS disky nepřipojím ani za nic.

Už při nabíhání systému SELŽE připojení s tím, že: "unknown filesystem type ‘ntfs’ ".

PS: v terminálu se mi nezobrazila jediná chybička (když jsem jel krok po kroku podle návodů na fóru a samozřejmě též FAQ).

PS2: jsem Linuxová lama, mám Fedorku asi 14 dní (a napoprvé připojit NTFS se mi bez problémů podařilo).

Ano bylo to popsano mockrat: pri aktualizaci kernelu (to nejsou dve Fedory, ale dve verze jadra!) musite nainstalovat znovu ovladac pro ntfs!

Anebo zkuste NTFS Tools and Library. Nutné mít nainsallené fuse (ve FC4 je to v extras, modul pro ntfs je na http://www.linux-ntfs.org/content/view/19/37/

Ja sem v FC5 normalne pri instalaci vypbral oba dva disky co pouzivam ze se na ne instaluje ale jen na hda5 & hda6 sem dal format a pripojnej bod pro linux na hda1 a hdb1 sem dal jen /mnt/hda & /mnt/hdb a normalne mi to vsechny windowsacky odily funguje bez problemu. . . :slight_smile: