Uz som nainstaloval rozne kodeky,free i non free veci,rozne prehliadace ako mplayer a VLC atd. , na firefoxe som dokazal rozbehat video cez flash player,bohuzial stale neviem spustit avi subory,a to mam i program ktory ma v nazve avi ktory by ich mal pustat.
Tak som rozmyslal ci to neni driverom,mam SIS 65x/M650/740 PCI/AGP VGA DISPLAY ADAPTER a hladal som na nete riesenie,ci to nie je v tom,cital navody,clanky,zistil som cez nadstavbu yum ze ovladace Sis uz mam v PC,xorg aplikacie.A ked som skusal dat do suboru cez terminal (xorg subor kde sa pisu udaje o grafike a inych veciach v etc aby mi to nacitalo…) tak mi to vypisalo chybovu hlasku cosi o nespravnom nastaveni alebo klucoch Png ci ako sa to vola a pod. blbost a nakoniec mi to otvorilo ten subor len bol xorg.conf uplne prazdny,aj som tam hodil instukcie pre driver sis z netu a ulozil ale stale mi to nejde.Reset PC som neskusil po tom co som tento posledny zakrok urobil,uz mi dosli napady ako sa z tejto situacie dostat,cital som na nete ze ta integrovana graficka a jej ovladac je zastaraly a ze novsie jadro je s tym nekompatibilne cize jadro 2.6 nieco pricom nejake starsie jadra 2.4 nieco to podporuju a podla mna je to ako dobre stupidne ked automaticky neni v tom novsom podpora s tym novsim i toho starsieho,a ak je to v tomto tak asi pomoze len preinstalovanie systemu,pripadne sa vratim k Win XP a bude pokoj,co myslite ?Nejake napady,rady ?
Budem rad.Fedora sa mi zda ako kvalitny a bezpecny system ktory ma snahu a ambicie byt medzi Linuxami na najvyssich prieckach,skusal som uz rozne Linux distra cez rozne verzie Ubuntu pocnuc verziou 7.04 az po najnovsie a odvodeniny ako Kubuntu a Xubuntu a Linux Mint a Mandrivu,aj tu najnovsiu okrem inych a Open Suse systemy,okrem inych distier co boli nejako upravene pre lamerov a tych co chcu mat podporu mp3 a pod. veci a haldu programov hned s tych uvedenych ale stabilny a dobry bol z nich jedine tak z rad Ubuntu 7.04 a ten mi vydrzal rok v kuse,potom mi nejako odisiel PC a nevedel som ho nahodit tak som to predal, a ta najnovsia Mandriva pri nej som mal tie iste problemy ako tuna len Fedora sa mi vidi po viacerych strankach premakanejsia ako ine systemy co som skusal,bohuzial ale je tu tento problem…
Este doplnim zaujimavosti -zvuk mi ide ked spustim avi len obraz nie a je beznou vecou ze miesto obrazu tam mam take cervene kocky s krizikmi vnutri ale co je este zaujimave tak nahlad na video tam je,ako ked vidim subor avi zvonka tak mi tam ukaze obrazok z videa ale ked ho spustim tak ziadny obraz ale zvuk ide