Zdravím ,
nainstaloval jsem si podle oficiálního fora Fedory timeshift , ale on mi nechce správně fungovat , asi bych to měl líp popsat .
Napsalo mi to - Vybrané zařízení pro zachycené stavy není systémová jednotka datového uložiště . Přitom jsem měl vybranou největší část disku 989 GB ve formátu btrfs , pak jsem tam měl akorát swap asi 8,2 GB .
Tak mi na originálním foru Fedory napsali , že timeshift funguje jen na takovým btrfs file systemu , kde v systému existuje rozdělení na složky jako @home atd. , takže mně došlo , že mi asi nebude timeshift fungovat .
Program TimeShift, má jedno nepříjemné omezení. Tímto omezením je, že vyžaduje pro zálohování lokální diskové oddíly se souborovým systémem. TimeShift používá pod kapotou rsync a hard linky a proto potřebuje pevně ukotvený souborový systém. To znamená, že nepodporuje vzdálený souborový systém jako třeba samba, nebo NFS. Vzdáleně lze zálohovat např. na vytvořenou jednotku LUN SCSI, kterou můžete vytvořit například v Synology NAS, což byl jednu dobu můj případ.
Od určité doby jsem však začal zálohovat pouze souborový systém pomocí “tar”, který za letu komprimuji a posílám na NAS ve formě archivu. Ideální pro časté zálohy celého souborového systému.