Nefunkční zvuk Nvidia MCP51 HDA

Zdravim, nemůžu zprovoznit zvuk na notebooku Fujitsu Siemens Amilo Xa1526. Po instalaci se zvukovka nadetekuje, vypadá že i hraje, ale jen z výstupu na sluchátka. Do repráku se mě ji nepodařilo pustit, i když ve widlích na ně funguje. Zkoušel jsem zkompilovat poslední ALSA driver (1.0.14rc4), ale bohužel bez výsledku. Prolezl jsem dost diskusí, ale nikde nenalezl funkční řešení, i když někde popisovali změnu paramatru v modprobe.conf - bohužel na to už opravdu nestačím :frowning: Díky za každý nápad.

Zdarec,

mam notes Fujitsu Siemens V3205, zvuk HD Audio na chipsetu i945GM a problem mam presne opacnej. Zvuk do repraku jde, ale kdyz pripojim sluchatka (nebo extreni repro), tak neslysim nic. Nevite, v cem by mohl byt problem?

Diky

Ahoj. Já mám notebook HP nx6325, měl jsem podobný problém, fungoval buďto jen výstup na sluchátka, když sem zapnul notebook s připojenými sluchátky, nebo jen repráčky, když jsem ho zapnul bez připojených sluchátek, někdy i obojí najednou. Teď s jádrem 2.6.21 a asi i novou alsou už to funguje jak má. Váš problém se nejspíš vyřeší až časem.

Tak toho jsem se bál, pomalu zjištuju že u linuxu se vyplácí kupovat starší HW

hm, tak Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505 ani nepípne :frowning:

to Termix: na F7 jsem byl natesenej, mesice… posledni ctvrtrok pouzivam ubuntu a zivot nebyl nikdy lehci (nepocitaje Win) - zvuk u me funguje.

Asi to nepatri uz konkretne sem, ale problemu s F7 mam vic. Treba wifi ipw3945 se mi zda, ze ma spatnej zignal. Navic po startu systemu se pocitac prvne pripoji k “dratove siti”, i kdyz kabel zadnej nemam. FAKE

Hold, od Fedory 7 jsem cekal podporu HW ala Ubuntu, akorat se startem dvakrat rychlejsim. Bohuzel, vysel jen ten start systemu :frowning:

to adz: na kubuntu zvukovka taky nefungovala