Zadání: používám ntb doma a v práci. Obě sítě (naštěstí?) používají DHCP. Nastavení dalších důležitých parametrů je v každé síti jiné a proto jsem chtěl využít těch profilů. Alespoň help k Network Configuration tvrdí, že toto je to pravé místo.
Problém: vytvořil jsem si nějak dva profily, u toho pracovního MUSÍM nastavit “DNS search path”, jinak nejsem schopen připojit se k mnoha resources v našem intranetu.
K mému velkému zděšení se opět projevilo to, co mne už začíná u linuxu pěkně srát (viz např: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/240063). Po restatu, nebo změně profilu (apropo, KDE se dá nastavit, který profil se kdy spustí automaticky?) se všechny nastavené hodnoty zruší.
Nakonec jsem jako (velice debilní) workaround musel natvrdo napsat parametr SEARCH=“doména1 doména2 doména3” do ifcfg-eth0 soubor. Což ale znamená, že se mi ntb doma pěkně “zasekává” při jakémkoli přístupu k síti.
Může mi někdo odpovědět na následující otázky:
KDE a JAK mám nastavit víc různých profilů připojení, aby se mezi nimi lehce přepínalo (netrvám na automatickém přepínání)?
K ČEMU je a JAKÝ re rozdíl mezi Network Configuration a NetworkManager Applet?
PROČ to není někde normálně popsané?
Linux … 2.6.27.5-117.fc10.i686 #1 SMP Tue Nov 18 12:19:59 EST 2008 i686 i686 i386 GNU/Linux
Gnome: 2.24.3
system-config-network 1.5.95
Network Manager Applet: 0.7.1