Ahojte, před časem mi přestal fungovat GoogleEarth, už si přesně nepamatuji, kdy to začalo zlobit. Včera jsem upgradovala Fedoru na verzi 17 v naději, že se problém vyřeší, stáhla si poslední verzi GE a při spuštění aplikace vidím místo zeměkoule jen bílou tečku, která se při zoomu změní na šedivou plochu. Na Fedoře 16 s verzí GE řady 6 sice na globu vypadávaly jednotlivé dlaždice, ale při zoomu to zobrazilo správně. Po upgrade na f17 už to bylo opačně, funkční dlaždice se objevovaly sporadicky a při zoomu jen šedá plocha. S novou verzí GE řady 7, jak jsem už psala, nevidím vůbec nic. Už jsem vyzkoušela všemožné návody, co jsem našla a nic dalšího mne nenapadá. Grafickou kartu mám nvidia GeForce 9600 GT. Děkuji předem za jakýkoli nápad.
Funguje ti 3D akcelerace?
glxinfo | grep direct
Možná jsi si to už zjišťovala, mělo by tam být yes.
Ano, funguje. Ještě přikládám video, jak se to chová http://zuzana.dts-soft.cz/open/test-0000.mpeg
Zajimave.
- max 64 nebo 32bitovy OS?
- zkousela si zalozit noveho uzivatele ve Fedore a pustit GE pod nim?
Zkusila jsem to teď a taky neběží. Mám 64-bit.
Ted jsem zkousel GE 6 na F17 s radeon kartou a normalne to jde. Pokud pouzivas ovladac grafiky nouveau, tak zkus pouzit nvidia a opacne.
Co si pamatuju do 64b OS se musely kuli GE nainstalovat nektere 32b knihovny. Google sice tvrdi ze GE je pro 64b OS ale neni, treba uz to nejak vylepsili, ale porad to nefunguje. Uz se tu o tom psalo, zkus to najit, treba to pomuze, ale spis to bude ovladacem grafiky.
GE jsem před časem taky zkoušel, měl jsem s tím podobné problémy. Už si to nepamatuju přesně, ale 100% to souviselo s grafikou. Na HW mi to nejelo, ve virtuálu (s nějakou default VGA grafikou) jo. Tuším, že jsem tam něco vypínal v nastavení GE - něco jako HW akcelerace grafiky. Myslim, že to tam šlo přepnout na SW vykreslování a pak mi to začalo fungovat… Zkus to v nastavení GE najít a vyzkoušet…