Nefunkční DNS - AnyData modem

Zdravím,
po nainstalování Fedora9 x86_64 mám pravděpodobně nefunkční DNS server (aniž bych cokoliv měnil v nastavení sítě). Připojuji se přes CDMA od O2, na Fedora 7 a 8 jsem se ihned po instalaci připojil přes kppp. Opakoval jsem stejný postup, modem se připojí. Pokud zkusím ping na cokoliv přes jmenný název “unknown host”, ovšem ping na ip adresu funguje. Koukal jsem do hosts souboru a nic jsem nenašel a /etc/resolv.conf vubec neexistoval?! Povypínal jsem veškeré služby spojené se sítí i SElinux. Díky za pomoc začátečníkovy.

Pokud je prazny resolv.conf je problem v tom. Tento soubor by se mel naplnit udaji od poskytovatele pripojeni - v chat skriptech na to je tusim prikaz usepeerdns nebo tak nejak (prohledni /etc/ppp/ a porovnej se starymi, pripadne koukni do logu kppp). Pokud to nefunguje dopln si je rucne podle udaju, ktere ti reknou na helplince nebo ktere maji mozna na webu. Obsah resolv.conf vypada normalne nejak takto:

search xyzo2.com
nameserver 1.2.3.4
nameserver 1.2.3.5

Pokud se soubor nemaze pri pripojeni a pripojujes se jen pres toto pripojeni bude to fungovat, jinak bys musel soubor po kazdem pripojeni obnovovat rucne, coz je otrava.

Díky za pomoc, naštěstí pomohl update přes LAN+DSL a CDMA už funguje taky.