nefungují základní funkce KDE

Dobrý den,
mám F18, KDE 4 a notebook ASUS K5OIJ. Přestala mi fungovat zkratka Ctrl+Alt+Delete pro vypnutí systému, nemohu také spustit nastavení systému a Kmix. Mplayer sice funguje, ale velmi pomalu. Také mi nejede zvuk, ale je to asi tím, že jsem odstranil nastavení pro zvukovou kartu. Myslím si, že v nastavení to nebude problém nastavit. Ostatní programy zdá se jedou.
Vůbec netuším čím by to mohlo být. Napadá mě jen nějaká aktualizace a nekompatibilita s mým HW. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Děkuji.

Jestli máš podezření na aktualizace tak koukni do /var/log/yum.log. Případně použij příkaz sudo yum history.
Možná bych zkusil aktualizovat systém pomocí příkazové řádky (zda to nevypíše nějaký error)

KDE kontrol panel neni nic jineho nez pusteni aplikace “systemsettings”. Zkus pustit z terminalu. Stejne tak kmix. Tam bys mel videt nejakou chybu proc to nejde.

Ze spuštění nastavení nejsem moc moudrý:

Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.

.
Ale je to jen varování, takže si myslím, že problém je někde jinde. Jenže pak to zůstane v příkazové řádce viset a nic se neděje.
Po spuštění příkazu kmix se nic nestane - asi se spustí na pozadí.

Zkusil bych jednoduše založit nového uživatele a přihlásit se pod ním, jestli problém přetrvává nebo ne.

Nového uživatele jsem sice vytvořil, jenže se do něj nedokážu přihlásit. Protože se nemůžu odhlásit a mám automatické přihlašování.

Pro otestovani neni potreba se odhlasovat, ale staci prepnout uzivatele, tj. spustit uzivatelskou session paralelne s tou stavajici. Melo by to vynutit prihlasovaci obrazovku i pokud mate automaticke prihlasovani.

Celkove to vypada na nejaky problem s DBusem, zkusil bych asi znovu nainstalovat kdelibs, kde-runtime a kde-workspace.

Nemůžu se ani přepnout, neotevře se mi žádné ovládání KDE.
Použil jsem příkaz yum update reinstall kdelibs kde-runtime kde-workspace. Bohužel to nepomohlo.
Zajímavé je, že Amarok se po startu spustí, když ho však zavřu, tak se již po startu nespustí. Nevím, čím by to mohlo být.
Díky za všechny rady.
EDIT: zjistil jsem další zajímavou věc, HTML 5 mi zvuk nejede (nejede ani nikde jinde), ale Flashplayer jede.

Take bych zkusil noveho uzivatele. Pro odhlaseni muzete zkusit ctrl+alt+backspace (v gnome funguje nevim jak v kde). Pripadne si v terminalu (upravou prislusneho konfig souboru v /etc…) vypnete autologin a restartujte. Pak mate jeste moznost nainstalovat na zkousku jine prostredi pres yum napr gnome nebo xfce zda to bude delat i tam. Spoustu problemu ale resi dle zdejsiho fora zalozeni noveho uctu (tj. Nastaveni vsemoznych aplikaci vcetne prostredi na vychozi hodnoty. Temer vse si cosi uklada do souboru v domovskem adresari a tim se pripadne nezadouci zmeny vyrusi).

Tak se to povedlo, v /etc/kde/kdm/kdmrc jsem upravil autostart. Novy uzivatel funguje. Funguje mi i stary, ale musel jsem smazat slozku .kde/share. Nevim proc, ale dela problemy. Snazil jsem se zjistit, ktera cast dela problemy, ale nejak se to nepovedlo.
Mate nejaky napad jak na to?
Diky.
EDIT: ještě mě napadlo, že v GNOME je někde spustit nové okno, ve které naběhne prostředí znovu a já se mohu přihlásit. Existuje toto i v KDE? Takhle bych to mohl vše otestovat.

Tak dlouho jsem si s tím hrál, až se mi to stejně nepodařilo a smazal jsem si konfiguraci KDE. Takže jsem tedy začal vše nastavovat znovu. Nejvíce mi vadí, že stále nevím kde byla chyba.
Díky všem za odpovědi.