Nefunguje upgrade F11 na F12

Hi,
prosim o pomoc s problemem, ktery se mi objevil pri upgrade z F11 na F12.
Upgrade jsem provedl jako jiz mnohokrate pred tim pres preupgrade proceduru a vzdy me to vyslo (F10 --> F11), tudiz jsem totez provedl i pri upgrade z F11 --> F12 a vse se tvarilo v poradku.

1. yum -y update
  2. yum -y rpm update
  3. yum -y install preupgrade
  4. preupgrade-cli “Fedora 12 (Constantine)”

Zde se mi stahlo asi neco kolem 1GB balicku a vse vypadlo bez problemu.
Nasledoval reboot a cekal jsem ze to bude vsechno ok, ale po rebootu mi ani po nekolika min server neodpovidal takze jsem k nemu dosel (neni to desktop, je na sale) a tam jsem na konzoli videl dialogove okno na potvrzeni jazkykove verze, takze jsem si rekl, ze asi to neni natolik dokonale, aby se to vsechno udelalo samo a je treba interaktivni vstup, takze jse mu zadat jazyk a nastavil sit a buh vi co jeste, ale vzhledem k tomu ze na inet se pripojujeme pres proxy a to jeste nejakou widloidni takze jsem vedel ze se na inet nedostane, a pak po odklepnuti ze je vse nastaveno na me vylezla hlaska, ze se nemuze dostat na web (coz je samozrejme) a ze potrebuje zdelit kde ma balicky.
A v teto chvili jsem prestal cokoliv tusit co vlastne po me chce, protoze rpm balicky ma prece na HDD tak proc je nepouzije ?

Tady je ma konfigurece menu.lst

#boot=/dev/sda
default=1
timeout=10
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Upgrade to Fedora 12 (Constantine)
kernel /upgrade/vmlinuz preupgrade repo=hd::/var/cache/yum/preupgrade stage2=http://mirror.karneval.cz/pub/linux/fedora/linux/releases/12/Fedora/i386/os/images/install.img
initrd /upgrade/initrd.img
title Fedora (2.6.30.9-102.fc11.i586)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.30.9-102.fc11.i586 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet vga=0x318
initrd /initrd-2.6.30.9-102.fc11.i586.img

A tady je obsah zminovaneho adresare u polozky repo

#du -h /var/cache/yum/preupgrade
7,4M /var/cache/yum/preupgrade/repodata
4,0K /var/cache/yum/preupgrade/packages
969M /var/cache/yum/preupgrade

Kde je chyba nebo co delam spatne ?

Diky za pripadne napady

Pri startu preupgrade se tento kouka zda je dostatek mista na disku v /boot aby se tam mohl hned stahnout install.img, pokud se tam nevejde, zvoli jako moznost stahnout tento soubor az po startu instalatoru z webu. Tzn. nechybi mu balicky ale install.img ve kterem je samotny instalator. Duvodu proc nemas misto v /boot muze byt moc nainstalovanych starych jader nebo maly oddil /boot. Osobne ti doporucuji aktualizovat server primo pres yum. Pokud tam mas nemas pusteny Xserver a pustis yum ve screenu je to nejlepsi mozna varianta. Jak to udelat najdes ve wiki http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:upgrade

Hi,

Diky to me taky napadlo udelat to pres yum, ale rikal jsem si ze pres ten preupgrade je to vetsi mazec :slight_smile:
Pustis dva cmd a mas vymalovano :slight_smile:
A s tim /boot to bude asi ten problem, zkusim jeste nez zacnu zvetsit boot a uvidim jak preupgrade zareaguje a kdyz bude delat kraviny tak pak to poresim pres ten yum.

Diky za pomoc.

Upgrade pres yum jsou taky dva prikazy
rpm -Uvh http://blabla/fedora-release-XX...rpm
yum upgrade

I kdyz vetsinou to chce vyresit par zavislosti, ktere nemaji obdoby v novejsi verzi Fedory rucne, ale pokud mas minimum baliku, muze to byt i takle jednoduche.

Hi,

mno tak tady jsem narazil na poradny problem, kdyz to spustim tak mi napise toto

–> Finished Dependency Resolution
exim-4.69-37.fc11.i586 from installed has depsolving problems
–> Missing Dependency: libcrypto.so.8 is needed by package exim-4.69-37.fc11.i586 (installed)
exim-4.69-37.fc11.i586 from installed has depsolving problems
–> Missing Dependency: libssl.so.8 is needed by package exim-4.69-37.fc11.i586 (installed)
Error: Missing Dependency: libcrypto.so.8 is needed by package exim-4.69-37.fc11.i586 (installed)
Error: Missing Dependency: libssl.so.8 is needed by package exim-4.69-37.fc11.i586 (installed)
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: package-cleanup --problems
package-cleanup --dupes
rpm -Va --nofiles --nodigest

A konec a kdyz zjistuju co je na tomto package zavisle tak se dostanu az k tomuto

#rpm -e cronie-1.3-3.fc11.i586
chyba: Selhalé závislosti:
/etc/cron.d je potřeba pro (instalován) crontabs-1.10-30.fc11.noarch

rpm -e crontabs-1.10-30.fc11.noarch

chyba: Selhalé závislosti:
crontabs je potřeba pro (instalován) anacron-2.3-78.fc11.i586
crontabs je potřeba pro (instalován) rpm-4.7.1-3.fc11.i586

A tim koncim protoze odebrat si rpm tak to je konecna :frowning:

A pri spusteni yum --skip-broken to zase napise furu dalsich zavislosit, ktere neresi a to nehodlam riskovat abych mel nasinu v nekonzistentnim stavu kdy neco bude F11 a neco F12, pominuli to ze by to ani nemuselo fungovat tak takovy kocko pes eee nebrat.

Takze nevim jak z tohohle zacarvaneho kruhu ven ?

Diky za mozne rady.

Neco takoveho te preci nemuze zastavit. Myslim, ze jsem to resil taky, jenze jak to si nepamatuju. Kazdopadne to reseni ma. Problem bude asi v tom, ze pouzivas exim jako MTA misto vychoziho sendmailu. Pokud nainstalujes sendmail nebo postfix pude exim odinstalovat. Kdyz by to nepomahalo, muzes muzes osklive pouzit rpm --nodeps -e exim a po aktualizaci ho doplnit. Mimochodem nechapu kde si vzal exim-4.69-37, ten v F11 neni… me se ukazuje max. 4.69-10.

Hi,

taky jsem na to cucel jak je mozne ze tam je jina verze nez je na respozitory a pritom pouzivam pouze dve repository fedora.repo a fedora-update.repo (nechci si tam zasirat veci kdyz mi masina jede jako dost dulezity server) a s tim rpm --nodeps to ti povim vzdy kdyz to musim pouzivat napr. pri zacykleni zavislosti kdy na sebe ukazuji dva balicky navzajem tak mam sevrenou zadnici a vzdy si oddechnu ze to dobre dopadlo :slight_smile:
Ale asi mi nic jineho nezbude.

Jdu masine ukazat kdo je tady panem :slight_smile: