Zdravím, po čerstvé instalaci Fedory 17 s Gnome 3 a po instalaci balíků wine, mám všechny “wine aplikace” v menu “ostatní”. Zkoušel jsem se editor menu alacarte, ale dle něho se wine tváří, že má vlastní menu nabídku. Je to sice drobnost, ale přesto, neví někdo co s tím? Děkuji
Hoj, příkaz
ls /usr/share/applications/fedora-wine*
ti vypíše seznam wine ikon, které se v nabídce zobrazují. Do těch, které chceš skrýt, přidej řádek “NoDisplay=true”. Třeba takhle:
su -c 'echo "NoDisplay=true" >> /usr/share/applications/fedora-wine-winhelp.desktop'
Asi jsem byl špatně pochopen. Ty ikony wine vidím v nabídce například: aplikace - ostatní - winhelp, ale ne tak jak jsem byl zvyklý z předchozích verzí, že bych měl menu například: aplikace - wine - winhelp. Je to drobnost, přesto mě zajímá zda je řešitelná. Dále větší problém je, že v tom menu byla i “podsložka” nainstalovaných windows programů, která teď není nikde. Spouštěče si pak musím ručně vytahávat pro každý zvlášť, což je otrava.
Půjde to, ale nevím o žádné aplikaci, v které by to šlo “naklikat”. Zkusil bych postup popisovaný tady[/url] nebo [url=http://developer.gnome.org/menu-spec/#third-party-howto]tady.