Zdravim. Mam takovy problem, ktery me dohani k neskutecne zurivosti.
Pouzivam Fedora Core 5 a na zakladni desce mam integrovanou zvukovou kartu. Tu mam ale v BIOSu vypnutou a misto toho mam klasickou SBlive! 5.1.
Problem vsak je, ze kazdy druhy az treti start pocitace SBlive! proste zmizi (nebo ji Fedora nedetekuje ja nevim) a zvuk logicky nejde. Staci pak opet restartovat a opet se objevi. Kdyz se divam do “Detekce zvukove kary” v momente, kdy zvuk nefunguje, vidim, ze chybi PCM zarizeni pro “implicitni zokovou kartu” - tedy v mem pripade SBlive!. Kazdopadne mi to z nejakeho duvodu detekuje jeste VIA zvukovku, ktera se tvari, jako ze je to ta ze zakladni desky (skutecne to mam v BIOSu vypnute…) a jakesi “PNPb006”, ktere pouziva modul “snd-mpu401” - a to uz opravdu nemam tuseni, co to muze byt za zarizeni.
Zkousel jsem editovat modprobe.conf a smazat vsechno, co nesouvysi s modulem SBlive!, tedy “snd-emu10k1” a popr. s integrovanou sitovou kartou, ale problem se stale opakuje.
Uz jsem uvazoval i o tom, ze tu zvukovku vytahnu a necham tam jen tu integrovanou, ale drive jsem se chctel zeptat na rady tady, protoze bych chtel problem radeji vyresit, nezli obchazet…
Ma tedy nekdo nejaky napad? Diky za navrhy.