můj mikrofon nahrává hodně slabě (zkoušeno se Skype a GTalkem).
Normálně funguje akorát v apliaci arecord s parametrem -f cd (po úpravě default-sample-rate v /etc/pulse/daemon.conf)
arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: CONEXANT Analog [CONEXANT Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
nevíte někdo co s tím pls?
pozn.: ve Skype jsem vypnul automatickou úpravu hlasitosti
Priznam se ze prilis nerozumim dotazu - pokud pouzijes k zaznamu zvuku arecord -f cd pak je sila zvuku spravne? Pokud nastavis v /etc/pulse/daemon.conf tak se stane co? Nebo bez nic nefunguje spravne ani arecord?
A jaky zvukovy vystup pouziva skype? Ja skype nepouzivam, takze nevim, ale jesli alsu, tak uprava konfigurace pulseaudia na to asi nebude mit vliv.
Nejdřív nefungovalo nic (byl slyšet akorát nějaký šum). Tak jsem v /etc/pulseaudio/daemon.conf změnil sample-rate. Po změně sample-rate funguje arecord -f cd, ale ostatní programy včetně Skype nefungují (záznam je strašně slabý). Skype používá PulseAudio server (local) - pro vstup i výstup.
Priznam se, ze mi to az tak moc nedava smysl, nicmene je mozne ze nastavenim konfigurace pulseaudio se ve skutecnosti zmeni parametr alsy.
Jedine co ma napada je zkusit pustit “alsamixer -c 0”, cimz se pusti skutecne HW mixer zvukovky a podivat se jak je nastavem mikrofon. Upozoruji ale, ze pulseaudio s tim muze manipulovat. Pro jistotu - nastaveni sily u vstupniho zarizeni v pavucontrol si zkousel?
Nejde nějak vnutit používání alsy pro mikrofon a pulseaudia pro zbytek? U všech aplikací? Příp. nějak zesílit mikrofon v pulseaudiu? (v pavucontrol je na 100%)
Podle me toto neni dostatecne nastaveni pro alsa dmix - mas ho skutecne definovany v /etc/alsa atd.?
Nevim zda je problem skutecne ve vzorkovaci frekvenci, ale prilis souvislost nevidim.
Zkus jeste v pulseaudio zakazat sdruzovani ovladacu hlasitosti pripadne zmenit co sdruzeny ovladac obsahuje - definice jsou v
/usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/paths/analog-input-mic.conf a okoli. Ve vychozim stavu pulseaudio jako sdruzeny ovladac vstupu pouziva pouze nastaveni Mic a Capture. Nevim jaka dalsi hejblata jsou v alsamixeru (musis vybrat F5=all) ani netusim zda tam je videt zmena hlasitosti kdyz se zmeni v pavucontrol. Ja tam mam napriklad jeste Mic Boost, ktery PA neovlada atd.
Ach jo, když mam ty hejblata zvlášť, tak je to pořád stejný. Teď sem našel, že budu nejspíš muset přidat boost do pulseaudia, ale podle žádnýho návodu mi to nešlo (pulse pak ani nenaběhlo).
Tak po spuštění pasuspender – skype mi přestane chodit všude zvuk, ve Skype je pořád jen zařízení pulseaudio(local) a musím se znovu přihlásit aby zvuk opět fungoval. Zatim to nechám a třeba to vyřeší F17 - jestli ne, tak to budu zas nějak řešit (teď nemám moc čas). Tak zatim díky - dám ještě vědět.
A v cem je problem? V jazyce? Ucet si zalozis kliknutim na registraci. Produkt vyberes Fedoru, nebo pouzivas neco jineho? Z Fedory vyberes Fedoru (jako OS), chyba v dokumentaci to nebude… atd. Pak vyberes komponentu - asi pulseaudio a popise do okynka pod tim problem jako si ho popsal tady, jen anglicky…