Midnight Commander

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat - na instalačním DVD jsem nenalezl MC. Hledal jsem tak zpropadeně bídně nebo tam opravdu není? Jestli tam není, nevíte o nějakém programu, který je na instalačním DVD a který by mohl i začátečník použít k editování konfiguračních souborů? Na DVD jsem nenalezl ani Joe a doporučovat v příručce Emacs nebo Vim se mi opravdu nechce.

Macky

PS: Málem bych zapomněl - mělo by to být schopno práce bez grafického prostředí.

Neco jsem o tom nekde cetl, ale myslel jsem ze to nebyla Fedora… no jesli to potkalo i Fedoru… chjo. Je tam aspon nano?

a nemuzes si nainstalovat MC pres

yum install mc

jinak ja pouzivam ‘vi’ i v GUI, zvyk z prace… :slight_smile: takze ti nic jineho doporcit nemuzu… :smiley:

O tebe tak moc nejde, ale v prirucce jsme vsude doporucovali mc, protoze to byl jediny srozumitelny spravce souboru/editor - proste visual shell. Ted jsme v pdachu…:slight_smile: vi neni pro nekoho kdo vidi linux poprve… ani podruhe :).

V adresáři Everything mc vidím, takže by se to přes yum mělo nainstalovat. Nemám ještě osmičku - ověřte to někdo.

Jo - přes yum to člověk stáhne. Problém může nastat v situaci, kdy uživatel skončí v textovém režimu a bez přístupu na Internet…

Macky