Messagebus a HAL

Dobry den pred casom sa mi prestala pustat sluzba messagebus a aj HAL.
–pri spustani mi da:
Executing /etc/rc.d/init.d/messagebus start …

Starting system message bus: Could not get password database information for UID of current process: User “???” unknown or no memory to allocate password entry

Unknown username “root” in message bus configuration file
Could not get password database information for UID of current process: User “???” unknown or no memory to allocate password entry

Could not get password database information for UID of current process: User “???” unknown or no memory to allocate password entry

Unknown username “haldaemon” in message bus configuration file

a kedze to uz bolo davnejsie, a vsimol som si to az teraz… tak nemam ani len tusenia pri com sa to mohlo stat.

neviete mi niekto poradit???

Tusim ze obe sluzby jsou propojene - tedy vzajemne se potrebuji. Tzn. pousti se vam hal, resp. bezi? Co pise pri startu hal? Podivejte se do /etc/dbus-1 zda nemate soubory v nem poskozene (porovnejte s rpm).

no to som si uz vsimol ze su prepojene…porovnat s rpm?? ale ako rozbalim rpmko aby som vydel subory? ja pouzivam akurat “rpm -i”

co pise hal?- ZLYHALO
nic viac neviem lebo nikam sa mi to neloguje…momentalne skoro ako vsetko v systeme:(

Ve /var/log/messages hal pri startu nic nenapise? Do rpm se muzete jednoduse podivat jen tim ze na nem v mc (midnight commander) stisknete enter. Problem bude ale spis v tom “zlyhalo” hal daemona.

No pozor ale ked v MC stlacim enter tak si rpmko otvorim ale len na INSTAL a UPDATE + este nejake texty…—ale celkovo stavbu ako napr. pri .tar a pod. tam menam?!

a prave ze problem je skor v messagebus —lebo ak si vsimnete HAL sa spusta az po nom…tak neviem…

a sakra prave pozeram ze aj Dovecot prestal fungovat…
???
Spustenie Dovecot Imap: Fatal: Login user doesn’t exist: dovecot
nema to nieco spolocne???
ako som toto mohol zablokovat???

Nejak se vam to sype.:slight_smile: Nepouzivate nahodou selinux? Mate este /etc/passwd?:slight_smile:

Kdyz v MC vlezente to rpm a dale budete entrem pokracovat na CONTENT.cpio jako kdyby to byl adresar uvidite celou strukturu RPM.

aha… no trosku sa to zosypalo… ale tak moje riesenie je reinstall. aleeee spravil som osudovy chybu ze som si zalohoval zlu zalohu…potesi…:((

Reinstalovat linux, to jsem este v zivote nedelal… to je totiz velmi nouzove reseni, ale uz se stalo… takle se nedovime kde byl problem.

ale “dovime” po install Webmin a Usermin rpm —to tu mam zase…sice mi to uz aspon loguje zase tam mam hlasku:
Executing /etc/rc.d/init.d/messagebus start …

Starting system message bus: Could not get password database information for UID of current process: User “???” unknown or no memory to allocate password entry

asd…

a Dovecot tak isto… presne som sa dostal tak kde som aj bol… inak ja som myslel ze messagebus zabespecuje logovanie do systemu a tak… ale ako pozeram asi nie… --co vlastne roby…???
teraz jedine co ma stve je ten dovecot…:(((

http://www.freedesktop.org/Software/dbus
vic nevim

to poznam… len mi to celkom celkom nesedi s tym co je priamo vo fedore…–ale tak pokial je to fakt len na kondrolu HW tak to mi fakt netreba… ale fakt ma stve preco mi tym spadol aj dovecot…
hmm nieje to vsetko nahodou previazane na cyr.-autentif.

Hi

I am based in California, and am receiving the same error messages that are mentioned here for my Fedora Core 4 installation. Unfortunately, I cannot understand the czech language. Can someone help me out by translating the tips to english.

Thanks

We did not find any resolution for this. Sorry. What is clear now is that it is good idea to not modify default services and leave all related services enabled, because they are bind together.

Hi!

What are the deafult services?

Thanks

Příspěvek byl upraven (28-11-05 11:10)

haldaemon, messagebus

I SOLVE this problem for me.

The reason was incompatibilities between packages from varius respositories.

I use:

1. rpm --no-deps -e x1 x2 x3…
  2. apt-get install --fix-broken x1 x2 x3…

where x1, x2… are

dbus_0.33-3.fc4.1_i386.rpm
dbus-devel_0.33-3.fc4.1_i386.rpm
dbus-glib_0.33-3.fc4.1_i386.rpm
dbus-python_0.33-3.fc4.1_i386.rpm
dbus-x11_0.33-3.fc4.1_i386.rpm
eclipse-bugzilla_1%3a0.1.0%5ffc-16_i386.rpm
eclipse-cdt_1%3a3.0.0%5ffc-1.FC4_i386.rpm
eclipse-changelog_1%3a2.0.1%5ffc-21_i386.rpm
eclipse-ecj_1%3a3.1.1-1jpp%5f1fc.FC4.4_i386.rpm
eclipse-jdt_1%3a3.1.1-1jpp%5f1fc.FC4.4_i386.rpm
eclipse-platform_1%3a3.1.1-1jpp%5f1fc.FC4.4_i386.rpm