Existuje nějaký program na nastavení TV jako druhého monitoru?? mám to propojené přes VGA kabel,ale na Tv se mi zobrazí jen pozadí a dále nic… děkuji za radu
Zalezi jakou mas kartu. Gnome pouziva “gnome-display-properties”. nVidia ma svuj vlastni program. Ja pouzivam TV pres S-Video a vsechno funguje v pohode. Myslim ze defaultni nastaveni je “span” to znamena ze oba obrazy vytvori jeden velky obraz. Jestli vidis pozadi tak to vypada ze ti to funguje. Potom muzes jenom pretahnout co chces na TV obraz.
Napr muzes mit Firefox otevreny na pocitacove obrazovce a Movie Player na TV. Staci jenom pretahnout mplayer okno na TV.
FL
Taky se snažím nějaký pátek rozchodit výstup na televizi, ale nedaří se mi. Je to starší panasonic a přes s-video se mi nechytá. Nemáte nějaké odkazy, kde bych mohl získal nějaké informace o tomto problému. Už jsem pár návodů prošel, ale zatím se nepoštěstilo.
Včera jsem to tozchodil,ale způsobem,že na TV a na monitoru notebooku není stejný obraz,ale je to rozdělené půl na půl… právě to mi nevyhovuje.Proto potřebuju radu jak to sloučit do jednoho obrazu …
Jakou mas grafickou kartu.
Ja mam nVidia a ta ma svuj vlastni konfiguracni panel. Pravda je ale ze jsem nikdy nezkousel stejny obraz na obou obrazovkach. Akorat vim ze “TwinView” to co ti funguje se da nastavit bez restartu Xwindows. “Separate Screens” vyzaduji restartovat X. Sorry mam anglickou verzi tak nevim jak se to jmenuje v ceske verzi. Muzu to zkusit zitra.
FL
Konfigurace pri ktere je na monitoru i na TV ten samy obraz, my nejak nedava moc smysl… k cemu je to dobre? Vzdyt rozliseni TV je zpravidla radove horsi nez monitoru, snad jen pokud by mel nekdo HD s velkou obrazovkou. ale i tak to je maximalne 1080 radek. To dneska prekona kdejaky monitor 1280x1024, nemluve o vzorkovacich frekvencich a ostrosti obrazu. Nastavit to asi pujde, kazdy notebooku umi prepinat mody “jen display”, “display a externi zarizeni to same”, “display a externi zarizeni rozsirena plocha”, “jen externi zarizeni”. To jsou zakladni mody a predpokadal bych ze jde je o to najit konfiguraci pro tvoji kartu.