Dobrý den.
Po nainstalování Fedory 17 jsem s úžasem zjistil, že je pravděpodobně nedodělaná lokalizace do češtiny. Máte tytéž zkušenosti?
Dík za odpověď.
Dobrý den.
Po nainstalování Fedory 17 jsem s úžasem zjistil, že je pravděpodobně nedodělaná lokalizace do češtiny. Máte tytéž zkušenosti?
Dík za odpověď.
Zdravím! Nastavil jste si češtinu pro celý system? V gnome v nastavení systému, region a jazyk je na první kartě volba jazyka pro aktuálního uživatele a na poslední kartě je tlačítko kopírovat nastavení na celý system.
Nejedná se o gnome, ale o KDE. Gnome jsem u této distribuce nezkoušel a vím jak se to nastavuje. Mám nainstalovaný Mint. V KDE je nastavení jazyku, ale neprovede se to. V 15 to bylo bez problému. Fedora mne zajímá z pohledu made in CZ. Tak proto ten zájem.
Máte nainstalovaný balíček kde-l10n-Czech?
Dnes jsem instaloval F17 s Gnome. Provedl jsem instalaci, v nastaveni jazyka si prepnul nastaveni na cestinu, klavesnici jako primarni taky CZ, jako sekundarni US. Pak jsem pomoci toho tlacitka dal “kopirovat nastaveni” aby se to nastavilo pro cely system. Pokusil jsem se system restartovat a gnome mi nenajede, pouze cerna obrazovka. Pak jsem se jeste z konzole pokusil o update vseho, ale nerozbehlo se to.
Zakopaný pes je v grafické nástavbě nastavení jazyka, která ho nenainstaluje. Balíček je nutné nainstalovat přes správce softwaru. Kdo to napraví ?
Dík za spolupráci.
Zakopaný pes je v grafické nástavbě nastavení
jazyka, která ho nenainstaluje. Balíček je
nutné nainstalovat přes správce softwaru. Kdo
to napraví ?
Aby se na to mohl vývojář podívat, musí to někdo nahlásit do bugzilly → http://bugzilla.redhat.com
Tady z fóra se o tom vývojáři nedozví.
Tak me od cerne obrazovky pomohlo editovat soubor /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf a zmenit radku z Option “XkbLayout” “cz, us” na Option “XkbLayout” “cz”
Nahlášené to není, ale s mojí lámanou angličtinou se do toho pouštět nebudu. Ta chyba se vztahuje na všechny jazyky a není to jen čeština. Je to v nastavení v “system-config-laguage”, kde se to provede jenom částečně. Možná špatná závislost balíčků kde-l10n-(xx). A nebo druhá možnost, záměr !? Pokud má zájem se toho někdo ujmout, má možnost. Nemám ji jako primární system, jen ve VirtualBoxu na test.
Podpora jazyka (tedy balicek) se proste musi doinstalovat. Na LiveCD se nevejde… Teoreticky by system-config-language mohl ty baliky doinstalovavat, ale je to spis nova funkcionalita, nez chyba.