Tak jsem konecne zprovoznil FC5. Jenze… Pokud nastavim INIT 5, vsechno je v pohode dokud se nezobrazi prihlasovaci okno. Ikdyz mam nastaven jisty obrazek na pozadi a uvitaci text, dotycne pozadi se zobrazi na necelou vterinu a pak tam hned skoci jine prihlasovaci okno. Tentokrate jednobarevne. To by ani tak moc nevadilo, kdybych se nemohl vubec prihlasit. Kdyz se chci prihlasit na root, napise mi to ze se superuzivatel prihlasit nemuze. Pokud se pokusim prihlasit na bezny ucet, na chvili to vypada ze se bude neco dit (asi 2s) a pak tam zase skoci ta sama prihlasovaci obrazovka. Pokud nastavim INIT na 3 a nejprve se prihlasim v textovym rezimu a pak dam startx, vsechno je v pohode. Nevi nekdo co jsem s tim provedl?
Jaky pouzivate display manager? gdm nebo kdm? Zkuste to s tim druhym…
Zmena: http://fedoranews.org/krishnan/tips/tip037.shtml
Pouzivam KDE…
Zkusil jsem pridat ty dva radky dle navodu ale zadna zmena…
Z tohoto se temer vubec neda usoudit kde je problem. Tedy krom toho ze je s prihlasovacim demonem. Ve Fedore jsou standardne 3 prihlasovaci demoni (gdm, kdm a xdm). V jednom okamziku lze pouzivat pouze jeden. Ve vasem pripade to ale vypada ze se startuji dva ci co…
Zkuste s rozmyslem odstranit vsechny a znovu nainstalovat jen ten co potrebujete.
yum remove gdm kdm xdm
yum install kdm
(Standardne se ve fedore pouziva gdm!)
Pokud jste menil konfiguraci prihlasovaci obrazovky (Zrejme ano kdyz tam mate jiny obrazek) pak je mozne ze problem vznikl nekde tam - KDE si nainicializuje KDM ale Fedora puvodne pouziva GDM…
Pokud zkusim provest vase prikazy, jake je riziko? .)
Ale mate pravdu - ta “nova” prihlasovaci obrazovka vypada spise “gnomovsky”
Tak jsem to zkusil a:
[root@Sheeni SQL]# yum remove gdm kdm
Loading “installonlyn” plugin
Setting up Remove Process
No Match for argument: kdm
No Match for argument: gdm
No Packages marked for removal
[root@Sheeni SQL]# yum install kdm
Loading “installonlyn” plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
livna [1/4]
livna 100% |=========================| 951 B 00:00
core [2/4]
core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00
updates [3/4]
updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00
extras [4/4]
extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00
Reading repository metadata in from local files
primary.xml.gz 100% |=========================| 386 kB 00:02
updates : ################################################## 1067/1067
Added 10 new packages, deleted 4 old in 2.44 seconds
Parsing package install arguments
No Match for argument: kdm
Nothing to do
[root@Sheeni SQL]#
V tom pripade je neco spadne :). Zkuste “yum install gdm”. Minimalne ten musi jit nainstalovat. KDM je soucasti baliku kdebase. xdm je v baliku xorg-x11-xdm.
Pro zacatek doporucuji zkusit to gdm pak bych si hral s prehozenim na kdm.
V /etc/sysconfig/desktop zase vyhodte ty dva radky.
Jaky dm vam bezi zjistite tak ze nastartujete do init 5, prepnete se na konzoli (Alt+F1) prihlasite se a podivate se co bezi za procesy
ps ax | grep dm
Tak uz to bezi. Problem byl nejspis v tom, ze jsem nejakym (pro me) zahadnym zpusobem odstranil to xdm. Asi kdyz jsem se snazil zprovoznit OpenGL…
Takze mockrat diky…