Dobrý den, mám problém s grafickou kartou. V notebooku mám grafárnu SIS Mirage 3 Graphic. Live CD Fedory mi v počítači naběhne kompletně v textovém režimu, ale načtení grafického selže a nic se nezobrazí. Příkaz lspci vypíše řádek kde je kompletně vypsána grafická karta. Zkusil jsem pak do notebooku strčit Live CD Suse. Grafický režim fungoval, ale trochu trhaně a nešlo změnit rozlišení obrazovky, které bylo špatně nastaveno. Stajně tak i s Live CD Ubuntu. Dá se s tím něco dělat? Rád bych tu Fedoru nainstaloval…
Můžeš zkusit upravit soubor /etc/X11/xorg.conf, dal bych do něj grafický ovladač vesa, s tím by to mohlo, sice bez akcelerace, běžet.
Nebo můžeš Fedoru nainstalovat z instalačního DVD v textovém režimu (neni to o moc složitější než v grafickém) a potom provizorně zprovoznit grafiku pomocí ovladače vesa. Potom si můžeš pohrát s patřičným ovladačem k této grafice. S touhle grafikou jsem se nesetkal, tak nevím na co se konkrétně zaměřit.
Každopádně by se ti mělo Fedoru podařit nainstalovat .
Ještě se zkusím podívat, jestli není ten ovladač někde na netu ve zdrojáku. Rád bych měl alespoň 2D akceleraci…
měl jsem podobný problém stáhl jsem si potom celé dvd a jede mi to
Děkuji, zkusím to. do teďka se mi to nepodařilo rozhýbat.
Zkusel jsem jeste vytvorit xorg.conf tak, ze jsem ho zkopiroval z ubunta a napsal jsem do sekce Device driver Vesa. Nic jineho jsem nemenil. Kdys jsem spustil Xorg, tak se na grafickem terminalu obevila akorat sediva zrnita obrazovka. Nevite co jsem udelal spatne?
Kdyz jsem tohle delal naposled u live-cd tak stacilo do xorgu napsat.
Section “Device”
Identifier “neco”
Driver “vesa”
EndSection
Zbytek si dogeneroval sam.
Nejsem si jist ze Fedora a Ubuntu maji stejnou verzi X serveru.