mam sitovou kartu linksys WMP11 jde nejak sporovoznit po fedorou? je to pro pripojeni na net pres antenu.
Vse potrebne, vcetne navodu najdes zde:
http://www.linux-wlan.com/linux-wlan
Kdyby nastal problem, napis mi na mail.
mám stejný problem a stejnou prosbu.Na uvedené stránce jsem nenašel vše potřebné a ani návod na rozchození wmp11 . desítky hodin stávených nad návody radami a žádný výsledek.desítky papírů popsaných poznámkami. Vyzkoušen KNOPPIX ,DEBIAN, UNBUTU A FEDORA poslední jmenovaná alespoň našla bcm 4303 .Kartě dokážu přidělit IP adresu bránu dns masku podsítě . ve win karta chodí bez problemů Prosím o radu
Ja ocenuji vasi snahu, bohuzel ve vasich trech vetach jste nam nenapsal co jste zkusil za tu dobu a k jakemu zaveru (krom “ono to nefunguje”) jste z toho dosel. Kristalova koule na trhu stale neni.
Napr. zde
http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=495211
mate popsano jak vyextrahovat firmware
nevime zda pouzivate spravny modul bcm43xx
co a zda vubec neco vam rika iwconfig
co je pri zavadeni modulu bcm43xx v logu
atd.
To ze jde prideli IP atd. je hezke ale k nicemu, pokud je karta bez firmware, je to jen mrtva hromadka kremiku.
mahavisna chtel naznacit ze wlan-ng zrejme ma podporu pro tuto kartu, bohuzel wlan-ng neni soucasti bezneho kernelu a musi se kompilovat zvlast. To by snad sprovozneni s distribucnim kernelem mohlo byt jednoduzsi.
Protože jsem začátečník ptám se jako začátečník.Jak mám zjistit modul bcm43xx.jak tento modul instalovat. jak dostat moduly z internetu do PC jak v iwconfigu pod fc6 přidělit ip adresu, a JAK vám poslat výpis z logu když připojení přes wi-fi nefunguje. Pokoušel jsem se pomocí ndiswrapper -i bcmwl5.inf (v knoppix) bez úspěchu
ifconfig eth0 ,iwconfig eth0,ip link set eth0 v debianu.Jednou není nainstalovaný ndiswrapper jednou není nalezeno pci zařízení atd atd
zkoušel jsem jak příkazy pro knoppix v knoppixu jak liveCD tak i instalaci na hdd.suse live cd 8,1 také nic nevyřešilo.Zkoušel jsem i
příkazy debianu pro debian ani jeden z techto distrib nenalezla kartu linksys wmp11 v2,7. zkusil sem tedy fedora core 6 a tam se identifikovala jako bcm4303 broadcom ale není k ní firmware.Napište prosím co mám poslat za údaje abyste mi mohli pomoci.Jak se také k těmto údajům dostat.a jak kompilovat kernel a jak se orientovat na stránkách linuxquestions.org když jsem zde pro mě srozumitelný návod nenašel. DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU
Chapu vase zahlceni informacemi ale pristupujete k tomu spatnym smerem. Linuxem v zasade nema zadne ovladace ktere by slo jen tak stahnout z netu a nainstalovat. Vsechny bezne dostupne ovladace se nachazi primo v nem (v jeho jadre). Pokud nejaky ovladac v jadre neni da se sice stahnout z internetu ale pak s nejvetsi pravdepodobnosti jako zdrojovy kod, ktery vyzaduje netrivialni ulohu kompilace a slikonani s kernelem. Tato uloha neni sice nijak extremne slozita, pro zacatecnika je ale zasadne nevhodna. Kompilovat se musi proto, ze kazda distribuce (a ne jen linuxova) ma jadro nakonfigurovano jinak. Do jadra v debianu tedy nemuzete pouzit ovladac z fedory atd. Nektere predkompilovane ovladace jsou k dispocizi primo pro fedoru v repozitari livna (jde o graficke karty a nektere dalsi).
Ndiswrapper je takovy ovladac-neovladac, ktery umoznuje pouzit windowsovsky inf/dll ovladac a sprostredkovat jeho komunikaci s linuxovym jadrem pokud linuxove jadro vlastni ovladac nema.
Prikazy ifconfig a iwconfig jsou univerzalni nastroje na nastavovani ovladani sitovych zarizeni v linuxu. ifconfig slouzi k nastatovani informaci o IP adresach atd. iwconfig slouzi k nastavovani parametru bezdratovych karet (modu, kam se maji projit atd). Jedna se o pomerne nizkourovnove nastroje.
Pro bcm4304 existuje ve FC6 uz linuxovy ovladac. Pro aktualni kernel ho najdete v
/lib/modules/2.6.18-1.2868.fc6/kernel/drivers/net/wireless/bcm43xx
(jina verze jadra ho ma jinde - podle verze).
Na ovladaci v zasade nic neuvidite. Je to program ktery zprostredkovava komunikaci s kartou. Problem s modernimi kartami je ten, ze vyrobci aby mohli aktualizovat firmware (protoze prodavaji vyrobky s chybami) zadratovavaji firmware do ovladace a tak s aktualizaci ovladace mnohdy prichai i prave onen firmware ktery je potreba nahrat do karty.
Firware musit vyextrahovat z ovladacu ktere vam dodal vyrobce a zkopirovat do adreasare /lib/firmware
Nastroj na extrakci firmware nainstelujete
yum install bcm43xx-fwcutter
Viz:
bcm43xx-fwcutter.i386 005-1.fc6 extras
Matched from:
bcm43xx-fwcutter
This package contains the ‘bcm43xx-fwcutter’ tool which is used to
extract firmware for the Broadcom network devices, from the official
Windows, MacOS or Linux drivers.
See the README.Fedora file shipped in the package’s documentation for
instructions on using this tool.
Jinak presne k tomuto tematu tu mame dva navody
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:hw_a_ovladace
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:diagnostika
Bohuzel dalsi musit zkusit sam nejlepe podle zmineneho readme, protoze dany HW nemam a nemuzu presne rici co se ma delat.
Po extrakci FW by ale v zasade mela karta po restartu fungovat a melo by jit byt mozne nakonfigurovat standardnimi grafickymi nastroji z menu.
Tak vam tu MitrA sepsal navod:
http://forum.fedora.cz/read.php?2,5154