snažim se do FC4 dostat KINO na stažení a úpravu videa z DV přez 1394.
Z yumu mi vypadne, že chybí zavislosti na libavutil.so.
Tak jsem hledal s kamaradem GOOGLE a našel jsem, že libavutil.so je součástí ffmpeg, tak jsem ho remove a znova install (ten ffmpeg) A NIC.
Tak jsem si stahnul source a po configure mi to napsalo, ze mi chybi xdevel, jenze ten nikde neni nebo ho nemuzu najit.
Jsem uz fakt uplne nasranej, protoze furt nadavam na Gatse a vychvaluju FC a linux obecně a teď jsem tak nasranej, ze snad linux vyformatuju z disku a budu se crckat s windowsama, uz takhle se mi doma smějou.
Za 10hodin XP nainstaluju 2x a za tu dobu jsem nebyl schopnej nainstalovat jeden pitomej program na linuxe, to nemuze mit balicek uz fsobe, kdyz to tak vyzaduje?
hmm, tenhle problem me taky zajima, protoze obdobny SACH MAT jsem dostal dneska . Chci nainstalovat balicek pygtk2 2.6.2.0 a ten pri kontrole zavislosti chce balicek pygtk2-libglade 2.6.2.0, a kdyz chci instalovat pygtk2-libglade, tak zase pro zmenu chce pygtk2 2.6.2.0, celkem by me zajimalo reseni, a stalo se mi to vicekat i s jinymi balicky.
Problemy se zavislostmi vznikaji z nekolika duvodu:
pouzivate ruzne nesourode zdroje balicku
nainstaloval jste nektere baliky rucne
updatoval jste system ze starsi verze, ktera v systemu zanechala nektere baliky tvorici cyklicke zavislosti
nekdo pri vytvareni baliku udelal chybu
Takze moje prvni otazka je - odkud berete balik kino? Z jakeho zdroje a je slucitelny s ostatnimi zdroji ktere puzivate? (me jde nainstalovat normalne)
Podobne s pythonem… mimochodem skutecne to instalujete pomoci yumu a ne jen a pouze rpm?
Jinak rozmotat zavislosti lze rucni odinstalaci bez kontrolovani zavislosti. Doprucuji to ale pouzivat pouze v krajni nouzi a pouze pokud vite co delate. (viz. parametr --nodeps u rpm)
Jojo to je určitě ten problém, že jsem si naimportoval vice zdrojů balíčků, i když jsem byl varován, tak jsem mavnul rukou, protože jsem si myslel, že se to dá nějak udělat.
Takže při snaze instalovat to přez yum mi vypíše že chybí libavutil.so, když kompiluji zdroj (ten xorg x11 jsem doinstaloval), tak skončim na gtk± a že mám mít verzi 2.6, yum mi nic nenajde ani stávající neaktualizuje prej neni co.
Prosim, dá se to nějak napravit? Třeba odebrat nejaky knihovny, nechat v yumu jen navic livnu a nainstalovat znova?