Levy CTRL a nektere dalsi klavesy

Druhy den po instalaci mi zacala Fidorka nejak blbnout

Ceske znaky vyvolavaji nekolikaznakove texty, Levy CTRL treba v prohlizeci obnovuje obrazovku, tlacitko DELETE vyvolava pozadavek na vypnuti a pod.
Nevite co se kde prihodilo?

EDIT: programy ktere nastavim aby se spoustely po restartu se nespousti
Sakra a to jsem po 7 letech presel od Ubuntu, ktere fungovalo naprosto spolehlive. Jenze zpatky se mi uz nechce.
Fidorka je vzhledove pekna, ale co se toto deje?

Nastavení zkratek a klávesnice v nastavení systému KDE jsi prošel? Zda se něco “nepřenastavilo”?
Co se týče těch programu po spuštění. Můžeš být konkrétní? Jaké programy a jak jsi je nastavoval aby se po startu spustily?

Tak jinak :wink: Teď budu vypadat jako idiot. Dal jsem jinou klávesnici a ok.
Udělal jsem kravál doma a zjistil, že moje milovaná polovička do ní ráno nalila kafe :wink:

Nicméně programy se nespouští.
V Nastavení dávám Spouštění a ukončení a přidávám program. Po restartu tam nic není

Myslím, že konfigurace toho, co má být spuštěné po startu, je uložená v jednom z těchto adresářů: ~/.config/autostart/, ~/.kde/Autostart/ nebo ~/.kde/share/autostart/. Podívej se, jestli tam máš nějaké soubory. Typicky by tam mělo být nazevaplikace.desktop.

Jo v adresáři ~/.config/autostart/ něco je a spouští se to. Alespoň v práci ano

Tak tomu nerozimím. Např. v na jednom PC jsem nainstaloval dropbox a v pohode je v adresaři ~/.config/autostart/ a spouští se. Stejně tak teamviewer.
Na druhém stejná instalace a nedostanu to tam ani náhodou a nefunguje. Když do adresáře zkusím dát symlink třeba na dropbox, tak se spustí a běží, ale nemám v oznamovací oblasti dole vedle hodin žádnou ikonku. Jen když ho pustím ručně

A na co konkrétně dáváš ten symlink? Pokud přímo na binárku Dropboxu, tak v tom bude asi ta chyba. Musíš dát symlink na spouštěč. Když se podíváš na spouštěč Dropboxu, zjistíš, že skutečný příkaz, který se spouští, je: dropbox start -i a právě ten parametr -i znamená, se spouští démon Dropboxu, který má asi na starosti i tu ikonu v oznamovací oblasti.
Spouštěče jsou rozeseté po několika různých adresářích, použij locate *.desktop na výpis, kde všude jsou.

BTW zkoušel jsem teď v KDE System Settings nastavit automatické spouštění aplikací na testovací mašině a bez problémů mi to funguje. Je to sice Fedora 19, ale v F18 je stejná verze KDE. Takže to nevypadá jako problém, který by byl na straně Fedory.