Zhruba 1/4 roku jsem používal k plné spokojenosti Lenovo y510p s Fedorou19, no bohužel na něm odešla základní deska, a namísto opravy mi ho vyměnili za nový kousek. A jsem opravdu “nadšen” Lenovo U530touch s předinstalovanýma W8, diskrétní grafikou Nvidia, dvěma diksy SSD 16GB a WD 1TB.
Když už tam W8 jsou a Bill dostal prachy, tak je tam chci nechat, ale 95% práce bude stejně na fedoře 20.
Nemáte někdo zkušenost jak nainstalovat Fedoru 20 a při tom využít ten SSD disk pro zrychlení systému i pro W8 i pro Fedoru?
Stávající rozdělení disku:
SDA 14.1GB systém souborů nezobrazen (SSD) ve W8 nelze rozdělit na 1/2
SDB1 1GB oddíl pro obnovení
SDB2 260MB oddíl EFI
SDB3 1GB oddíl OEM
SDB3 450GB Windows8-C zmenšen z původních 900GB, víc zmenšit ve W8 nelze, je tam prej nějaký pevný soubor
SDB4 440GB Linux1
SDB5 3,5GB Lenovo-D - ovladače, zmenšen z původních 10GB
SDB6 21GB Linux2
SDB7 14,6GB Oddíl pro obnovení
Pokud pustím instalaci Fedory, můžu ještě zmenšit oddíl SDB3 pro windows, ale nejsem si jistej, jestli tím nepoškodím nainstalované W8.
A chová se to tak nejak zajímavě, pokud spustím automatické rozdělení disku při instalaci fedory, tak si vezme SDB2 s EFI, a zbytek nechá, ručně pak přidám swap, a SDB4 pro / , ale SDB6 těch 20GB už nechce přiřadit.
Nejraděj bych zmenšil SDB3 s W8 na nějakých 250 nebo300 GB, ostatní dal dohromady a použil pro linux. (/swap,/ ). A ten SSD využíval na 1/2 tam i tam, ale mám takový pocit, že to bude utopie…
Máte někdo řešení?
Jinak i když v biosu jsou povoleny obě grafiky, a secure boot, live fedora naběhla bez problému. V F19 to byl trošku boj. Každopádně palec nahoru.