Zdravim kolegy linuxaky. Uz asi mesic se snazim vyresit muj problem pomoci rad ve forech a nic.
Koupil jsem si ntb Lenovo ThinkPad E520 kde mam bezdratovou sitovo kartu wireless Intel Centrino N1000. Problem je, ze kdyz chci zapnout wifi (at uz pres tlacitko na klavesnici nebo pres network managera v Gnomu) tak se wifi na zlomek sekundy zapne a hned se zase vypne. Mam kamarada co ma s fedorou zkusenosti ale ani on mi nedokazal pomoct a odkazal me na toto forum.
Dekuju za jakoukoliv radu
Zkus toto:
$ rfkill list all
$ sudo rmmod -f acer_wmi
$ sudo rfkill unblock all
$ sudo su
echo “blacklist acer_wmi” >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
exit
Hodně lidem to problém na daném notebooku vyřešilo.
Nějaké info najdeš i zde: http://www.thinkwiki.org/wiki/Intel_Centrino_Wireless-N_1000
Děkuju děkuju děkuju … děkuju Opravdu to funguje!
A kdyz si mi tak dobre poradil, poradis mi prosim jeste jak to udelat at se mi pripoji ntb i k zaheslovane siti? k nezabezpecene me to pripoji v pohode ale k zabezpecene to pripojuje, pripojuje… Ale nepripoji…
Ta karta je prokletí. Intel má obecně slušnou podporu v Linuxu, ale občas mu to uletí jako u této wifi karty nebo o grafické karty GMA 500. Ten ovladač je prostě špatný, člověk může zkoušet různé workaroundy, ale nikdy to nebude ideální. Nějaký postup je tady:
http://www.lamolabs.org/blog/6049/debugging-an-intermittently-dropping-intel-wireless-n-1000-network-card-on-fedora-14/
ale asi to nebude úplně easy.
Oukej, vyzkousim. Kdyz ne, tak to hold nejak preziju i bez toho Moc dekuju za pomoc!
Díky…Pomohlo a úspěšně jsem rozjel Wifi…Ale mám stejný problém…Připojí se ale tím končím…
Podařilo se vám to nějak vyřešit? Nějaký jednoduchý návod jak na to?
(Lenovo V370-Fedora 16)
Pridam svoji trosku do mlyna, z USB obraz Fedora 16 LXDE spin, E520 1143-cvg - stejny wifi adapter, naprosto bez problemu, vidim site, muzu se pripojit i k zabezpecenym. Na nejakem anglofonnim foru sem narazil na informaci ze nejnovejsi BIOS pomaha, ja mam posledni uz z vyroby.
edit: sry, mam intel wifi link 1000bgn.